20 Nisan 2016 Çarşamba

Kek Tarifleri

Kek tarifleri… Kakolu, sade, ıslak, portakallı, elmalı, cevizli kek tariflerini bu bölümde bulacaksınız. Kolay kek tarifleri arayanlar için hazırladığımız bu dosya ile kek nasıl yapılır sorusunu detaylarıyla cevaplıyoruz.

Kek Tarifleri
Kek Tarifleri
Kek tarifleriKakolu, sade, ıslak, portakallı, elmalı, cevizli kek tariflerini bu bölümde bulacaksınız. Kolay kek tarifleri arayanlar için hazırladığımız bu dosya ile kek nasıl yapılır sorusunu detaylarıyla cevaplıyoruz. Kek tarifleri konusunda daha deneyimli olmak için. İşi baştan alalım. En kolay kek tariflerini nasıl yapacağınızı,  sade kek tariflerinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini, kısaca kek nasıl yapılır tarifini öğreneceksiniz. Bu dosyada, kakaolu kek tariflerine, kolay kek tarifine, ıslak kek tarifine örnekler de bulabilirsiniz.


KEK TARİFLERİ İÇİN TEMEL KURAL
Kek tarifleri dediğimiz çoğu tarif, yumurta, şeker, yağ, süt (yoğurt), kabartma tozu, vanilya ve undan yapılır. Kek tariflerinde çeşit ne kadar fazla olursa olsun, sonuçta malzemelerine birkaç küçük eklemeyle farklı kek tarifleri üretilebilir. Kek yapmak için kullanılacak en yararlı malzeme bir kek kalıbı edinmek olacaktır. Eğer kek kalıbınız varsa gelin çeşit çeşit kek tarifleri yapalım.
 Mesala kremşantili kek tarifini ele alalım. Tarif için gerekli malzemeler, Yumurta, kremşanti, 1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker, süt, sıvıyağ, kabartma tozu, un… Malzemeler bir çok kek tarifinde böyle sıralanır. Detayı ise çeşitlendirir. Kakao koyarsanız kakaolu kek, poratakal koyarsanız portakallı kek tarifi elde edersiniz. Ana malzemenize eklenti yapmadan sade kek nasıl yapılır sorusunun da cevabını bulmuş oluruz

KEK TARİFLERİNDE HAMUR HAZIRLAMAK
Tüm kek tariflerinde Yumurta ve şeker iyice çırpılır, süt ve sıvıyağ eklenir. Mesela kremşantili tarif yapıyorsanız bu noktada toz şeklindeki kremşanti, un ile elenmiş kabarma tozu da ilave edilip, biraz daha karıştırılarak hamur elde edilir. Daha sonra yapılacak iş ise kek kalıbınıza bir miktar margarin sürerek ve hafifçe un serpiştirerek, hamurunuzun kalıba yapışmamasını sağlamaktır. kakaolu kek nasıl yapılır diye düşünüyorsanız. Taktik aynı… Kakaolu kek tariflerinde krem şanti yerine kakao ilave ediyoruz. ıslak kek tarifi nasıl yapılır derseniz; Islak kek yaparken, hazırladığımız hamurdan bir kısmını kalıba almadan kenara koyarak keke ıslaklık veren karışımı sağlıyoruz.





Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post