20 Mayıs 2016 Cuma

Badem Unu Nasıl Yapılır (Ev Yapımı)

Badem unu toz badem nasıl yapılır. Sofrabezi yemek tarifleri mutfağı Ev Yapımı kategorisinde evde badem unu nasıl hazırlanır konusuna yer veriyoruz. Ev yapımı badem unu, evde badem unu nasıl yapılır, badem unu yapımı, badem unu yapılışı
Badem Unu Nasil Yapilir (Ev Yapimi)
Badem Unu Nasıl Yapılır (Ev Yapımı)
Badem unu toz badem nasıl yapılır. Sofrabezi yemek tarifleri mutfağı Ev Yapımı kategorisinde evde badem unu nasıl hazırlanır konusuna yer veriyoruz.  
Badem unu yaparak dilediğiniz tarifi buğday ununda olduğu gibi yapabilirsiniz. Normal unla birlikte karıştırarak kullanabilir ağızda dağılan kurabiyeler yapabilirsiniz. Sadece badem unu kullanarak badem ezmesi yapmak mümkün. Bademleri kapalı olarak alabileceğiniz gibi açıkta da alabilirsiniz. Genelde 200 gramlık paketler halinde satılırlar. Hangi tarifte ne kadar badem kullanarak badem unu yapacağınıza da ilgili tarife bakarak karar vermelisiniz... Kimi tarifte bir su bardağı, kimi tarif yarım su bardağı badem unu kullanılabilir. İlk tarifinize sitemizde bulunan Bademli Kurabiye Tarifi'yle başlayabilirsiniz.
EV YAPIMI BADEM UNU NASIL YAPILIR
  • İstenilen miktarda bademi küçük bir tencereye koyun.
  • Üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin.
  • Bademleri kaynar suda 15-20 dakika bekletin.
  • Bademleri bekletirken, bademleri elinize alarak, kabuklarını bademler üzerinden sıyıracak biçimde ovalayın (Yer fıstığı kabuklarını çıkarır gibi)
  • Kabukları soyulmuş bademleri, bir peçete ya da kâğıt havlu üzerine alarak nemini almasını sağlayın.
  • Kâğıt havlu üzerine aldığınız bademleri 10 dakika kadar kuruması için bekletin.
  • Bademler kuruduktan sonra mutfak robotundan geçirin.
  • Badem ununuz kullanıma hazır. 
BADEM UNUYLA YAPILAN TARİFLER
  • Badem unuyla kurabiye tarifleri, kek tarifleri ve sütlü tatlılarda badem ununu kullanabilirsiniz.
  • Sitemizde bulunan tariflerden Keşkül Tatlısı ve Bademli Kurabiye Tarifi  badem unu kullanarak yapacağınız tariflerden bazıları…
  • Afiyet olsun.
  • EV YAPIMI BADEM UNU NASIL YAPILIR: Adım adım uygulamalı olarak anlattığımız bu tarifte evde badem unu nasıl yapılır konusunu işliyoruz. İstenilen miktarda bademi küçük bir tencereye koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Bademleri kaynar suda 15-20 dakika bekletin.
Bademleri bekletirken, bademleri elinize alarak, kabuklarını bademler üzerinden sıyıracak biçimde ovalayın (Yer fıstığı kabuklarını çıkarır gibi) Kabukları soyulmuş bademleri, bir peçete ya da kâğıt havlu üzerine alarak nemini almasını sağlayın. Kâğıt havlu üzerine aldığınız bademleri 10 dakika kadar kuruması için bekletin.

Kuruduktan sonra mutfak robotundan geçirin.

Badem ununuz kullanıma hazır.
Arama Kelimeleri: 
Sofrabezi yemek tarifleri mutfağı Ev Yapımı kategorisinde evde badem unu nasıl hazırlanır konusuna yer veriyoruz.  Ev yapımı badem unu, evde badem unu nasıl yapılır, badem unu yapımı, badem unu yapılışı



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post