6 Eylül 2018 Perşembe

Yemek Tarifleri İçin 10 İpucu

Yemek tariflerinizi 10 ipucu ile güzelleştirin. Artık soğan gözlerinizi yakmayacak, pilavlarınız tane tane olacak. Sofrabezi Yemek tarifleri mutafında deneyimlerle hazırladığımız 10 özel ipucu sizlerle…
En güzel yemek tarifleri için ipuçları
En güzel yemek tarifleri için ipuçları 
Yemek tariflerinizi yaparken tuz fazla kaçarsa ne yapılır? Ya da patateslerinizin sarısını korumak için ne yapılır? Mayonez hazırlarken sosunuz kesilirse ne yapmak gerekir gibi sorulara yanıt aradığımız bu dosya konusuyla yemeklerinizi, yemek tariflerinizi güzelleştirebilirsiniz. İşte yemek yaparken aklınızda bulunması gereken 10 ipucu…

1- Göz Yakan Soğan

👀Yemek yaparken soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız, içi su dolu tencere içinde soyun. Bu gözü yakan soğan salgısını absorbe olmasını sağlar. Yemek tarifleri için önereceğimiz ikinci yol olarak üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyabilirsiniz. Bu konuda son bir öneri de dolapta bekletmek. Eğer salata için soğan doğrayacaksanız (ince dilim) soğanı süre buzlukta bekletin. Doğrarken gözünüzü yakmayacaktır. Öte yandan kolayca dilimleyebilirsiniz. 

2-Sütlü Soslara Tuz

🥛Tariflerinizde beşamel sos ve diğer sütlü soslara tuzu en başta sakın koymayın. Tuz bazen sütü kesebilir. Beşamele ve diğer sütlü soslara kıvamı bulduktan sonra tuz koyun.

3-Patatesin Sarısı

🥔Yemeklerinizde patateslerinizin daha sarı görünmesini istiyorsanız, patates pişerken, suyuna bir kaşık sirke koyun. Rengi daha sarı ve parlak olacaktır.

4- Tuz Fazla Kaçarsa...

🥔Yemeklerinizde tuz fazla kaçarsa tencereye tam ya da yarım çiğ patates atın. Bir süre bekleyin tuzu çekecektir. Küçük doğrarsanız patatesi pişirirsiniz. Patates pişmemeli. Zira bu bir çorbaysa patates kokusu yemeğe sinecektir.

5-Acı Patlıcan

🥗Tarifinizde kullanacağınız patlıcanların acılığını almak için yarım saate yakın tuzlu suda bekletin. Acılığı gidecektir.

6- Sütün bozulmaması İçin

🥛Süte biraz karbonat atın. Böylece çabuk bozulmaz ve kolay hazmedilmesini sağlarsınız.

7-Domates soyarken

🍅Domatesleri kolayca kabuğundan ayırmak için doğranmadan önce kaynar suya atın. Bir süre beklettikten sonra küçük dokunuşlarla kabukların kolaylıkla çıktığını göreceksiniz.
Yemek tarifleri için puf noktaları. Sofrabezi.com
Yemek tarifleri için puf noktaları. Sofrabezi.com

8- Zeytinyağlı Yemeklere

🥘Zeytinyağlı yemeklere bir iki adet kesme şeker atarsanız yemeğin lezzeti daha artacaktır.

9- Daha iyi Börekler Yapmak İçin

🍞Böreğin daha iyi olması için fırına koymadan önce birkaç saat bekletin. Hatta imkân varsa buzdolabında gece boyunca bekletin.

10-Mayonez Yaparken

😋Mayonez yaparken hazırladığınız sos kesilirse, yumurta sarısına 2–3 damla sirke ekleyip çırpın. Bir miktar zeytinyağı ilave ederek koyulaşmasını sağlayın. Son aşamada elde ettiğiniz karışımı çırparak yedirin.



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post