15 Nisan 2016 Cuma

İğnelerle Gelen Mucize: Akupunktur

Beslenme sorunları ve fazla kilolara akupunktur tedavisiyle ortada kaldıran Dr. İsmail Maraş, modern akupunkturun alternatif tıp olmaktan çıkarak birinci derecede tedavi yöntemi haline geldiğini söyledi.
"Tıp, o anlık rahatsızlıkları gidermek için ilaç ve ameliyat yöntemini kullanırken, akupunktur ise tüm vücudun enerji akışını kontrol ederek tedaviye komple bir çözüm sunar" diyen Dr. İsmail Maraş'la 1996'dan bugüne hizmet verdiği Üsküdar'daki polikliniğinde buluştuk. Akupunkturun destek tedavisi ya da alternatif tıp olmadığını savunan Maraş'a göre, tedavi yöntemleri içinde en etkilisi akupunktur yöntemi… 5 seanstan başlayarak 30 seansa kadar çıkan yöntemle beslenme bozuklukları başta olmak üzere migren, boyun fıtığı, bel fıtığı, uyku apnesi, panikatak, depresyon, kalp ritim bozukluğu, nörotik hastalıklar, görme bozuklukları, göz tembelliği gibi pek çok hastalık tarih oluyor.
BESLENME SORUNLARINA KARŞI
AKAPUNKTURUN ETKSİ NEDİR
Beslenme ile ilgili tüm sorunlar akupunkturun tedavi sahasına giriyor. Metabolizmanın daha sağlıklı işlemesini sağlar. Herşeyden önce bir kişide kilo sorunu varsa bu tıbbın bütün branşlarını lgilendirir. Her doktorun sorunudur. Akupunktur ise kiloyu bir bütün olarak çözmeyi hedefler. Hastaların solunum sisteminin dengeye alınması, boşaltım sistemi, terleme, solunum, kalp… Buradaki sistemler düzenli çalıştığı zaman beyin de sağlıklı çalışmış oluyor. Beyin sağlıklı çalışınca, motoru sağlıklı çalışan araba gibi insan da her yere gidebilir.
AKAPUNKTURUN İŞLEVİ NEDİR?
Biz akupunkturla aslında uykuya yatmış bir sistemi uyandırıyoruz. Akupunktur, biyolojik ve manyetik olarak etkilerde bulunur. İlk olarak vücutta ağrı varsa, doğru salgıları salgılayarak, bu ağrının kesilmesini sağlayabiliyor. Serotoninler gibi vücudun kendi morfinlerinin salgılanmasını sağlıyor. Beyne doğru mesajı vererek ağrı hissini ortadan kaldırıyor. Bir nevi vücudun kendi kortizonunu üretiyor. Vücutta endorfin miktarını arttırarak müthiş bir koruma sağlıyor. Beyne doğru mesajları iletiyor.
HANGİ RAHATSIZLIKLARA KARŞI
AKUPUNKTUR ÖNERİLİR
Özellikle alerjik hastalıklar akupunkturla çözülebiliyor. Tıbbın tespit edebildiği 45 bin hastalığın 42 bininin çeşitli alerjilerle direkt irtibatlı olduğu biliniyor. Yine 600 farklı çeşit romatizmal hastalıklarda akupunkturun çözüm ürettiğini söyleyebiliriz. 500 çeşit migrende, boyun fıtığı, bel fıtığı, uyku apnesi, panikatak, depresyon, kalp ritim bozukluğu, nörotik hastalıklar, görme bozuklukları, göz tembelliği, duyma problemi, bağırsakta gaz, şişkinlik, kabızlık, unutkanlık, sabah yorgunluğu, yeni başlayan şeker hastalıkları…
SOMUT ÖRNEKLER NELER?
Boyun fıtıklarında 20 ile 30 seans yeterli olabiliyor. Ameliyatlık bir durum olsa bile buna gerek bırakmıyor. Bel fıtığında 10 - 30 seans arasında olabiliyor. Seanslar hergün tekrarlanabileceği gibi haftada iki, üç ya da dört seans da olabiliyor.  Bu tamamen hastalığın türüne, şiddetine göre değişebiliyor.
ORTALAMA MALİYETİ NEDİR?
Maliyeti değişiyor. 5 tedaviden 30 tedaviye kadar çıkıyor. Tedavi ücretleri 1000 TL ile 7500 TL arasında değişiyor. Ama tedavi merkezimizde parasal yönden tedavi olamayan hastamız yoktur. Çünkü her türlü kolaylığı gösteriyoruz.

Akupunktur Tedavisi, Akupunktur Hangi Hastalıklara Iyi Gelir, Akupunktur Nedir, Dr. İsmail Maraş, Maraşakupunktur



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post