17 Nisan 2016 Pazar

Sivrisineklere Doğal Çözüm: Feslegen!

Fesleğenin faydaları
Fesleğenin faydaları
Arı sokmasında zehrin etkisini azaltıyor, bulunduğu yere sivrisinek yaklaşamıyor, kan şekerini düşürüyor, kanser riskini azaltıyor, çayı zayıflatıyor…
Kekikte olduğu gibi kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Tansiyona etkisi olduğu için tansiyon hastaları ve hamileler uzak durmalı. Yağ yakıcı özelliği nedeniyle zayıflamaya da yardımcı olur. Romatizmaya, şişlik ve ağrılara karşı yapılan deneylerde etkili olduğu görüldü. Fesleğenin bronşit, astım gibi ödem yapan ve insanın yaşam kalitesini düşüren hastalıkları da etkili biçimde azalttığı saptandı. Öte yandan hazımsızlığa ve selülite öksürüğü ve baş dönmesine iyi gelir.

FESLEĞEN NASIL KULLANILIR?
Hem taze, hem de kuru olarak kullanabilirsiniz. Kurtulmuş fesleğenin çayını yapabilir, yemeklerde ve salatalarda kullanabilirsiniz. Yağını yapıp masajla rahatlayabilir, kokusuyla sakinleşebilirsiniz. Kurutulmuş baharat olarak çorbalarda ve salatalarda koku ve lezzet vermek için kullanılır. Yemeğe ve salatalara son anda katılır. Yağı uçucu olduğundan suyla ya da yemekle kaynatılmaz.

FESLEĞEN ÇAYI TARİFİ:
Çayını yapın bağırsaklarınızı rahatlatın
Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış fesleğen, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak içilebilir. Çayı yapılıp içilirse bağırsak gazlarını giderir. Cildi rahatlatır.

FESLEĞENİN FAYDALARI
Saçınıza sürün saçlarınızı güçlendirin
Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir. Fesleğen yağı selülit şikâyetlerini azaltır.
Kanser riskini azaltın
Fesleğen, rezene ve tarhun gibi, diğer aromatik bitkilere benzer. İçerdiği Estragole'nin fare ve sıçanlarda kanserojen ve teratogen olarak etkileri biliniyor. Şimdilerde insanlar üzerindeki etkileri, kemirgenler üzerinde 100 - 1000 arasında deney yapılarak, normal olan ve beklenen sonuç alındı. fesleğenin, kanser riskini azalttığı keşfedildi.
Sofranıza koyun sivrisineklerden kurtulun
Açık havada yemek verdiğinizde, pikniğe gittiğinizde, açık alanda bebeğinizle vakit geçirdiğiniz sıralarda mutlaka etrafınıza birkaç yaş fesleğen koyun. Sivrisineklerin yaklaşmadığını göreceksiniz.
Fesleğenin yaydığı koku sinekleri uzak tutar. Akşamları açıkta yenilen yemeklerde masaların fesleğen ile süslenmesi, bebeklerin yanına fesleğen konulması, yaz aylarında evlerin açık camlarının önünde fesleğen saksılarının olmasının sebebi fesleğenin yaydığı güzel kokunun yanında sinekleri kovucu özelliği olmasıdır.

Fesleğen faydaları, fesleğen nedir, fesleğen sivrisinek, nanenin faydaları, şifalı bitkiler, nane çayı, nane faydaları, nane yağı, şifalı bitkiler, yemek tarifleri, resimli tarifler, fotoğraflı yemek tarifleri, tarifler, yemek portalı, yemek sitesi



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post