26 Nisan 2016 Salı

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır?

Tane tane pilav nasıl yapılır, ağızda dağılan pilav tarifi... Hepimizin ortak derdidir; şöyle tane tane pilav yapmak. Bu dosya tam size göre; Pilav yapmanın püf noktaları, pilav yaparken nelere dikkat edilmeli iyi pilav nasıl yapılır ve tane tane pilav tarifi için ipucu...
Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır
Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır
Tane tane pilav nasıl yapılır... Sofrabezi yemek tarifleri mutfağında pilav tariflerine yakından bakıyoruz. Daha önce yaptığımız Pilav tarifleri için burayı tıklayabilirsiniz. Ağızda dağılan pilav tarifi hepimizin ortak derdidir; şöyle tane tane pilav yapmak. Bu dosyada pilav yapmanın püf noktaları neler pilav yaparken nelere dikkat edilmeli iyi pilav nasıl yapılır ve tane tane pilav tarifi için ipuçlarına yer veriyoruz.

1- İyi bir pirinç seçin
İyi bir pilav yapmak için (tane tane) öncelikle pirincinizi iyi seçmelisiniz. Kırık pirinç yerine baldo pirinç kullanabilirsiniz.

2- Pirincinizi iyi yıkayın, durulayın ve süzün
Pilavınızın tane tane olması için mutlaka iyi yıkamalısınız. Bu işlem pirinçte bulunan nişastayı akıtmak amacıyla yapılır. Pirincin nişastasını akıtmak için bir kaç defa bol suyla yıkamak gerekir. Bunun için pirinçlerinizi bir kaba koyup, suyun altında elle karıştırarak yıkayın. Yıkama işlemi sonrasında durulamayı da çok iyi yapın. Yıkadığınız pirinçte su kalmamalı. Yıkama işlemi bittikten sonra bir kenarda süzülmeye bırakın.

3- Yağ oranı az ya da fazla olmasın / Yağ oranı nasıl olmalı?
Bir diğer önemli nokta da kullanacağınız yağ oranıdır. 1 bardak prince 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı da sıvı zeytinyağı kullanın. Böylece hem rengi daha parlak hem de tane tane bir pilav elde edebilirsiniz.

4- Pişirmeye başlarken
Tencerenizi ocağa koyduktan sonra (Tencere nemli olmasın) ocağınızı yüksek ateşte açın. Tencereniz kızarken, yağınızı tencereye koyun. Eriyene kadar hafifçe karıştırın. Pirinci eklemek için yağın iyice kızmasını beklemeye gerek yok, zira pirinci ekleyip kavurmaya başladığınızda zaten yağ yeterince kızacaktır.

5- Pirinci ekleme
Yağınız eridikten sonra pirincinizi ilave edin. Karıştırmak suretiyle pirincinizi kavurmaya başlayın. Şeffaf bir görünüm kazanana kadar bu karıştırma işini (yavaş hareketlerle) devam ettirin.

6- Pilavın rengini beyazlatmak için
Su eklemeden evvel, tam da bu aşamada pilavınızın renginin daha beyaz görünmesini arzu ederseniz, bir iki damla limon damlatabilirsiniz. (Sarı tereyağı kullanıyorsanız, bunu yapmanıza gerek yok. Zira rengi beyazlamayacaktır)

7- Pilava su ekleme / Pilava ne kadar su eklenmeli?
Kavurma işlemi sonrasında sıcak suyunuzu ekleyin. (Bu noktada su ve pirinç miktarı kişi  sayısına göre değişiklik gösterir. Mesela 4-6 kişilik pilav için 2 su bardağı baldo pirince, 2 yemek kaşığı tereyağ, 4 su bardağı su, 2 çay kaşığı tuz kullanılmalıdır.) Suyu ilave ettikten sonra yavaş hareketlerle karıştırmaya devam edin. Tuzunu ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra tencerenin ağzı açık olarak, suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Bu aşamada ocağınızın kısık ateşte olmasına dikkat edin. Suyunu çektiğinde üzeri göz göz olacaktır. O noktada kapağını kapatabilirsiniz. Kapağını kapattıktan sonra 4-5 dakika daha kısık ateşte demlenmeye bırakabilirsiniz.

8- Pişirme sonrası demleme nasıl yapılır?
Pilavınızı, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirdikten sonra, ocağınızı kapatın. Yağ pilavın altına çöktüğü için, kaşıkla alttan üste doğru yavaş hareketlerle pilavınızın altını üstüne getirin. Böylece yağı pilavın her noktasına eşit olarak dağıtmış olursunuz. Bu işlemi yaparken pirinç tanelerini kırmamaya özen gösterin. İşlem tamamlandığında tencerenizin kapağını kapatarak 
15-20 dakika demlenmeye bırakın.

9- Pilavınızı biraz cıvık gibiyse / Pilavın suyu fazla kaçarsa?
Pilavınızın suyunu fazla kaçırdığınızı düşünüyorsanız. Yani biraz cıvık gibi geldiyse, üzerine kağıt havlu ya da gazete serip kapağı kapatın. 15-20 dakika demlendirin. İşlem fazla suyu çekecektir.

10- Arzuya göre karabiber ve maydanoz ilave edebilirsiniz. 

NOT: PİRİNCİ YARIM SAAT YA DA BİR SAAT SICAK TUZLU SUDA BEKLETİRSENİZ PİLAVINIZIN RENGİ DAHA BEYAZ OLUR VE BU İŞLEM SAYESİNDE PİRİNÇ DAHA AZ SU ÇEKER. ANCAK SICAK TUZLU SUDA BEKLETECEK VAKTİNİZ YOKSA SUYU BİRE BİR ÖLÇÜ BİÇİMİNDE KOYMANIZI TAVSİYE EDERİZ.


Arama Kelimeleri:
Tane tane pilav nasıl yapılır ağızda dağılan pilav pilav yapmanın püf noktaları pilav yaparken iyi pilav nasıl yapılır tane tane pilav tarifi ipucu




Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post