13 Mayıs 2016 Cuma

Karanfilin Faydaları

Karanfilin faydaları ve karanfil nerelerde kullanılır… Faydaları kısa ama çok etkili. Ağzınıza atın kötü koku kalmasın ya da diş ağrınız dinsizn. Müthiş morfin etkisiyle modern tıbbın da vazgeçilmezi olan karanfil özellikle doğal çözüm arayanlar için ideal bir etkiye sahip.
Karanfilin Faydalari
Karanfilin Faydaları
Karanfilin faydaları ve karanfilin kullanım şekilleri... Karanfil anavatanı Endenozya olarak bilinse de bugün tüm dünya mutfaklarının kullandığı bir baharat olarak karşımıza çıkıyor. Sofrabezi Yemek Tarifleri Sitesi, şifalı bitkiler başlığında karanfilin faydalarını, kullanım şekillerini ve karanfil çayının nasıl yapılacağı sorularına yanıt veriyor. Karanfil denince ilk akla gelen faydası kuşkusuz ağız kokusuna karşı müthiş etkisidir. Ki 3. yüzyılda Çin imparatorlarının ve aristokrasisinin, bütün ziyaretçilerine ağız kokuları için karanfil ikram ettikleri tarihe not düşülmüş… Hatta 17. Yüzyılda baharat fakiri Avrupa'da karanfilin altınla eşdeğer olduğu bilinir. Bu 'tarihi hazinenin' kalitesini anlamak için de çok basit bir yöntem kullanılır. Kaliteli karanfil suya atılınca ya dibe iner ya da suda dikey şekilde asılı kalır. Adi karanfil ise, su üzerinde yatay bir biçimde yüzer. Karanfili direkt olarak (ağızda tuttarak) ferah bir koku için kullanabileceğiniz gibi, çayda müthiş bir aroma etkisi elde edebilir, öğütülerek yemeklerde kullanabilir ve diş ağrılarına karşı (lokal uyuşturucu) kullanabilirsiniz.
KARANFİLİN FAYDALARI
Karanfil ağız kokusunu giderir.
Bunun için tomurcuklar ağızda çiğneyin. Daha sonra tükürükle atın. Bir başka yol da gargara yapmaktır. Bunun için aktarlardan satın alabileceğiniz karanfil tomurcuklarından birkaç tanesini (5-6 tane) 1 bardak suda demlendirin. Daha sonra da bununla gargara yapın. 
DİŞ AĞRISINA KARŞI KARANFİL KULLANIMI
Karanfil diş ağrısını dindirir
Karanfil ,içerdiği "Eugenol" maddesinin etkisiyle hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu etkisi gösterir. Öte yandan anti mikrobik etkisi vardır. Bir adet karanfil tohumu ağzınıza alın. Ağrıyan dişin yanına yerleştirin. Aynı işlemi aktarlarda satılan karanfil yağına bandırılmış pamukla çürük dişe tampon yaparak da uygulayabilirsiniz. 
AROMA OLARAK KARANFİL KULLANIMI
Karanfil etkili bir aromadır
Çaya bir parça atarak nefis bir aroma elde edebilirsiniz. Öte yandan öğüterek yemeklerde küçük tutamlar halinde kullanabilirsiniz.
Bunların yanında karanfil tomurcukları uyarıcı etkiye sahiptir.
Karanfil, özellikle sindirim sistemi üzerinde uyarıcı etki yapar. 
GAZ SÖKTÜRÜCÜ OLARAK KARANFİL KULLANIMI
Karanfil gaz söktürücüdür.
Karanfil mide bulantısını bastırır.
Kusmaları önler.
Aktarlardan satın alabileceğiniz karanfil tomurcuklarından birkaç tanesini (5-6 tane) 1 bardak suda demlendirin. Ilık olarak için. 

 Arama Kelimeleri:
Sofrabezi Yemek Tarifleri Kuru karanfilin faydaları... Karanfilin faydaları Karanfilin kullınımı karanfil çayı nasıl yapılır karanfil çayının faydaları ağız kokusuna karşı doğal çözüm diş ağrısı nasılş diner giderilir



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post