18 Mayıs 2016 Çarşamba

Kir ve Lekeleri Kolay Çıkarma Yöntemleri

Kir ve lekeleri kolayca çıkarma... Mutfak eşyaları üzerindeki etiket izi nasıl çıkar, inatçı yaka kirleri, damlamış mum, çay ve sürahi kirleri nasıl çıkar sorularının cevabı bu pratik bilgilerde…

kir ve lekeleri cikarma
Kir ve lekeleri kolayca çıkarın
Kir ve lekeleri kolayca çıkarma... Günümüzün bir çoğu mutfakta geçer. Çoğu zaman da, kap kacak üstüne, giysi ve eşyalara bulaşmış lekeler en büyük sorun haline gelir. Kimi zaman damlayan mum, kimi zaman yeni alınmış eşya üzerindeki çıkmayan etiket izi, bazen de çay lekeleri uğraştırıp durur. Dakikalarca uğraştırmak yerine, kolay bulunacak malzemelerle bu inatçı kir ya d alekelerden çok rahat kurtulabilirsiniz. 5 maddelik bu partik bilgi rehberinin işinize yarayacağını ümid ediyoruz.
ETİKET İZİNİ YOKEDİN
Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin
İNATÇI YAKA KİRİ İÇİN
Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletin.
MASAYA DAMLAYAN MUM
Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle silin.
ÇAY LEKESİNİ TEMİZLEMEK İÇİN
Pamuklu ve yünlülerde: leke taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur. Eskimiş ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçası ile silinir. Ilık su ile çalkalanır.
SÜRAHİ KİRİ İÇİN
Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız. Tertemiz olacaktır. Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suyu doldurup sıkı sıkı sallayın





Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post