13 Mayıs 2016 Cuma

Yeşil Biberin Faydaları

Yeşil biberin faydaları, yeşil biberin besin değeri, yeşil biberin kalorisi..Zayıflamak isteyene, kansere karşı doğal gıdalar arayanlara, kabızlıktan yakınanlara, yeşil biberin kalorisi düşük, yeşil biber mucizesi…
Yesil Biberin Faydalari
Yeşil Biberin Faydaları
Yeşil biberin faydaları… Zayıflamak isteyene, kansere karşı doğal gıdalar arayanlara, kabızlıktan yakınanlara, yeşil biberin kalorisi düşük, yeşil biber mucizesi…Yeşil biberin faydaları neler, nasıl kullanılır, hangi vitaminleri içerir, sorularını yanıtlıyoruz. Yeşil biberle yapılan Sofrabezi yemek tarifleri için yeşil biberli yemek tariflerine tıklayabilir, ya da yeşil biberin faydaları için dosyamızı inceleyebilirsiniz. Tarım alanlarının yanı sıra evlerde saksıda dahi yetiştirilebilen, özellikle yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi olan yeşil biberin içerdiği vitaminler, betakaroten ve yüksek orandaki lifli yapısıyla insan sağlığına büyük yarar sağlıyor.
  • Felç geçirme ve katarakt oluşma tehlikesini en aza indirger.
  • Vücut ve göz sağlığı için gerekli bir esansiyel suda eriyen vitamin olan C vitamini çok güçlü bir antioksidanttır.
  • Özellikle katarakt ve makuler dejenerasyon hastalıklarının tedavisinde önemli bir faktör olan C vitaminin, göz sağlığı için günlük alınması gereken miktar erkek için 90 mg, kadın için de 75 mg'dır.
  • Yeşil biber mideyi kuvvetlendiren, iştahı açan ve hazmı kolaylaştıran etkiye sahiptir.
  • Yeşil biber, mide salgısını artırır.
  • Türkiye'nin hemen her yerinde yetişen, güney kesimlerinde ise dört mevsim üretilen, yemeklerin vazgeçilmezi, kebapların en büyük lezzeti olan ve salatalarda da kullanılan yeşil biberin, dolması ve turşusu da yapılabilir.
  • Acı biber balgam söktürür, kronik bronşit ile anfizemi hafifletir.
  • Yeşil biberin içeriğindeki P vitamininin damarları yumuşatıyor.
  • K vitamininin de kanın pıhtılaşma kabiliyetini artırır. Kanamaları durdurur.
  • Vücudun toksinlerden arındırılmasına yardımcı olur. 
Yeşil Biberde Hangi Vitaminler Var
Bol miktarda beta karotenin yanı sıra A provitamini, C, B1, B2, E, P ve K vitaminleriyle birlikte bazı alkaloidler bulunur. Yeliş biber iyi bir antioksidandır. 
Kansere Karşı Yeşil Biber
Antioksidan maddeler, kanser tedavisinde ve kalp damar hastalıklarında da etkilidir. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
Vücudun birçok kanser türüne ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. 
Yeşil Biberi Kimler Tüketmemeli
Ancak çiğ olarak gastrit ve ülser hastalarının tüketmemesi gereken bir sebzedir. 
Kabızlığa Karşı Yeşil Biber
Yeşil biber, içerdiği yüksek orandaki lif nedeniyle kabızlığa iyi gelir. 
Yeşil Biber Nasıl Tüketilmeli
Bütün bu önemli özelliklerinden yararlanmak için çiğ olarak kahvaltılarda ve yemeklerde salata olarak üzerine limon sıkılarak tuzsuz tüketilmelidir.
Kızartmasının kalorisi daha yüksektir. 
Kilo ve Yeşil Biber
Kalorisi düşük olan yeşil biber zayıflamaya yardımcı olur.
Arama Kelimeleri:
Sofrabezi yemek tarifleri-  Yeşil biberin faydaları, yeşil biberin besin değeri, yeşil biberin kalorisi.. Yeşil biber mucizesi…Yeşil biberin faydaları neler, nasıl kullanılır, hangi vitaminleri içerir



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post