7 Haziran 2016 Salı

Dondurucuda Mısır Nasıl Saklanır?

Sofrabezi yemek tarifleri sitesi kış hazırlıkları kategorisinde derin dondurucuda mısır nasıl saklanır konusuyla birlikteyiz.
Dondurucuda Misir Nasil Saklanir?
Dondurucuda Mısır Nasıl Saklanır? 
Mısır dondurucuda nasıl saklanır... Derin dondurucuda saklanan mısır, haşlandığı sırada bazen dağılabilir. Aslında bunun nedeni, mısırı derin dondurucuya koyarken, onu nasıl tanelerinden ayırdığımızla ilgilidir. Bir diğer sorun da derin dondurucudan çıkan mısır tanelerinin tazeliğini yitirip kendisini salmasıdır. Sofrabezi olarak bu dosyada, mısırın haşlama esnasında dağılmaması için hem tanelerinden nasıl ayrılması gerektiğini hem de dondurucudan çıkan mısırın tazeleğini koruması için püf noktalarını veriyoruz.

DONDURUCUDA MISIR SAKLAMA MALZEMELER:

  • İstenilen miktarda mısır (Biz 10 koçan kullandık)
  • Buzdolabı poşeti

DONDURUCUDA MISIR SAKLAMA HAZIRLANIŞI:

  • Mısırı, zemine geniş kısmı gelecek şekilde dik tutun. 
  • Bıçakla yukarıdan aşağıya doğru, mümkün olduğunca dip kısımlarından kesin. 
  • Kullanacağınız miktarlarda, elle havasını aldığınız poşetlere koyun. 
  • Bu işlemler sonrasında poşetlenmiş mısırlarınızı derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz. 
Kolay mısır taneleme yöntemi 
  • Yukarıdaki uygulamada, mısır taneleri bıçakla köklerinden kesildiği için, haşlanma esnasında olası bir dağılma riskini göze almak istemiyorsanız şu yöntemi de deneyebilirsiniz. 
  • Mısır koçanını ikiye ayırın. Bıçağı, mısır tanelerinin her bir sırasının arasına gelecek biçimde oturtun. Kendinize doğru hareketlerle, mısır tanelerini gevşeterek, kökleriyle beraber dökülmesini sağlayın. Aynı şekilde poşetleyerek derin dondurucunuza koyun. 
Dikkat: 
  • Mısırı yıkamadan dondurucuya koyun. Nemli mısır taneleri dondurucuda buzlanma yapacaktır. Bu nedenle dondurucudan çıkardıktan sonra yıkayıp haşlayın. 
  • Mısırı haşladıktan sonra derin dondurucuya koymayın. Çünkü haşlanmış olarak dondurucuya konulan mısır tazeliğini yitirir. 
Hangi mısır derin dondurucuya konulur?
  • Ne süt ne de kart mısırı tercih edin. Süt mısır çabuk dağılır, tanelere ayırmak zor olur. Kart mısır kolay ayrılmasına karşın zor pişer. Doğru mısır ne çok beyaz (süt mısır) ne de çok sarı (kart mısır) olmalıdır. İkisinin arasındaki tonlarda olan mısırlardan seçin.
Dondurucudan çıkarılan mısır hangi yemeklerde kullanılır?
  • Mısır çorbası, mısırlı pilav, pizza ve tüm salatalar.
DONDURUCUDA MISIR NASIL SAKLANIR
Mısır Dondurucuya Nasıl Konur: Bıçağınızı yan tutun. Koçanın geniş kısmından ekmek dilimler gibi keserek mısır tanelerini ayırın. Bu yöntemle mısırların kök kısmı koçanda kalacak. Kökü kesilmiş mısır taneleri ise ayıklanmış olacak. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken nokta şu. Bu yöntemle ayrılan mısır taneleri haşlarken dağılabilir. Bunun için 'gevşeterek tanelere ayırma' yöntemini de tercih edebilirsiniz.
Gevşeterek Ayırma Yöntemi (Kolay mısır taneleme yöntemi): Mısır koçanını ikiye ayırın. Bıçağı, mısır tanelerinin her bir sırasının arasına gelecek biçimde oturtun. Kendinize doğru hareketlerle, mısır tanelerini gevşeterek, kökleriyle beraber dökülmesini sağlayın.

Böylece taneler kökleriyle birlikte bir bütün olarak ayrılacaktır.

İhtiyacınıza göre poşetlere koyun
Derin dondurucunuza yerleştirin. 9 ila 10 boyunca tazeliğini koruyacaktır.
Arama Kelimeleri:
Sofrabezi yemek tarifleri sitesi, Taze Mısır, Nasıl Pişirilir, Düdüklüde Kaç Dakika Pişer, Faydaları, Nasıl Saklanır, Nasıl Dondurulur, Derin Dondurucuda, Dondurulmuş Taze Mısır



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post