21 Temmuz 2018 Cumartesi

Kabukları kırılmadan yumurta pişirin!

Yumurta dünyasından son tecrübeleri sizlere sunuyoruz. Daha taze, kabukları çatlamayan ve daha kolay çırpılan bir yumurta için etkili ipuçları…
Kabukları kırılmadan yumurta pişirin!

Sofranızdaki pratik önerilere, denenmiş tecrübeler eklemeye devam edin ve size önereceğimiz yeni taktikleri notlarınız arasına alın. Bu tecrübede, yumurtalarınızın daha taze kalması, pişirirken, yumurta kabuğunun çatlamaması ve daha fazla yumurta elde etmek için neler yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Sadece ve sadece yumurta üzerine olan bu tecrübe aynı zaman da yumurta çırparken daha hızlı olmak için kullanacağınız ipuçlarını da sizlere sunuyor

YUMURTANIN TAZELİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak basit tedbirlerle daha lezzetli sofralar kurmak için zaman kazanın. Bir yumurtanın taze olup olmadığını soğuk ve tuzlu suyla dolu bir kaba koyarak anlayabilirsiniz. Eğer batarsa tazedir, su yüzüne yükseliyorsa atın gitsin.

PİŞİRİRKEN YUMURTA KABUĞUNUN ÇATLAMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

Hepimizin sorunu yumurtaları haşlarken, kabuklarının çatlamasıdır. Çatlamış kabuklu bir yumurtayı soymak tam bir sinir kaynağı haline bile gelir. İşte öneri: Kabuklarının çatlamasını önlemek için yumurtaları kaynatacağınız suya tuz eklemeyi unutmayın.

DAHA FAZLA YUMURTA İÇİN

Karnınız aç, dolapta ise sadece 2 yumurta kalmış… Bu sizi doyurmazsa işte yapacağınız pratik ve etkili yöntem… Bir çay kaşığı soğuk su yumurtanın miktarını çoğaltırken, beyazını çırpmanızı da hızlandıracaktır.

YUMURTA NASIL PİŞİRİLİR?

Rafadan Yumurta: İyi bir yumurta yapmak için, dolaptan çıkarır çıkarmaz değil, bir süre beklettikten sonra yumurtayı pişirin (ılık olması yeterli) buz gibi yumurta kaynar suda hemen çatlayacaktır. Yumurtayı baştan kaybetmeyin:) Tencereye koyduğunuz suyu kaynatın ve ılık yumurtayı bir kaşık yardımıyla suya bırakın. Su seviyesini en bir kat yumurtanın üzerine gelecek kadar ayarlayın. Kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladığı zaman yumurtanızı kaşık ya da benzer araç yardımıyla tencereden alın. Biraz bekletin (suyun altına tutarak soğutabilirsiniz) ve servis yapın!

YUMURTANIN PİŞTİĞİNİ ANLAMAK İÇİN NE YAPILIR?

Yumurtanın tam olarak pişip pişmediğini anlamak için büyüklerimiz 'topaç tekniğini' kullanır. Yüzde yüz başarılı sonuç verir. Yumurtanın piştiğinden emin olmak için yumurtayı mermer tezgah üzerinde topaç gibi döndürün. Eğer zorlanmadan ve defalarca kendi etrafında dönebiliyorsa yumurta pişmiştir. Pişmeyen yumurta birkaç tur sonra duracaktır.

KAYISI YUMURTA NASIL YAPILIR?

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı, kaynar su dolu yumurta tenceresinin içine bir kaşık yardımıyla yavaşça koyun. Orta ateşte 5-6 dakika pişirin. Süre bitince bir kaşık yardımıyla yumurtayı tencereden çıkarın. Yumurtalığın içinde servis yapın.

KATI YUMURTA NASIL YAPILIR?

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı, kaynar su dolu yumurta tenceresinin içine bir kaşık yardımıyla yavaşça koyun. Orta ateşte 10 dakika pişirin. Süre bitince bir kaşık yardımıyla yumurtayı tencereden çıkarın. Soğuk suyun altında bir süre bekletin. Kabuklarını soyup, servis yapın. Kesin sonuç almak için, zamanı saatinizin kronometresiyle ayarlabilirsiniz.


Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post