5 Temmuz 2018 Perşembe

Zerdeçalın faydaları

Zerdeçalın faydaları… Zerdeçal, solunum yolları hastalıkları ve kansere karşı doğal bir mucize… Zerdeçalın faydaları, zerdeçal nasıl kullanılır sorularının bu dosyada yanıtlıyoruz.
Zerdeçal
Zerdeçalın faydaları saymakla bitmez. Ancak zerdeçalın en büyük faydası hiç şüphesiz solunum yolu üzerindeki etkileri ve tümör ve kansere karşı müthiş etkisidir. Zerdeçalın faydaları bugün bilimsel araştırma sonuçlarıyla da ortaya konmuştur. İbrahim Saracoğlu ya da Erkan Topuz gibi isimler de sürekli Zerdaçalın faydalarını anlatarak doğal bağışıklık sisteminin bu baharatla nasıl sağlandığı üzerinde durur. Zerdeçalın faydaları, zerdeçal nasıl kullanılır sorularının bu dosyada yanıtlıyoruz. Elbette sadece zerdeçalın faydalarını sıralamayacağız. Zerdeçalla yapılan yemek tariflerinden de söz edeceğiz. 
Zerdeçal, diğer adıyla Curcuma longa, zencefiller (Zingiberaceae) ailesinden sarı çiçekleri olan bir baharat. Büyük yapraklı olan Zerdeçal, otsu bir bitkidir. Diğer adıyla Hint Safranı olarak da bilienen zerdeçal Güney Asya'dayetişen bir baharat türü… İçinde bir çok karşımdan oluşan köri baharatının temel karışımlarından da biri olan zerdeçal, özellikle Asya'da doğal ilaç olarak kullanılıyor.
Doğal maddesi curcumin olan zerdeçalın sadece 3 gramında 30-90 miligram curcumin bulunuyor. Zerdeçalın kullanılan kısmı ise toz haline getirilmiş köküdür.
Zerdeçal Tümöre karşı etkili
Zerdeçal lekotiren, prostoglandin, tümör, nekroze edici faktör ve interlokin-12 gibi iltihap oluşturan Maddelerin ortaya çıkışını geciktirerek hafifletir.
Solunum yollarına iyi gelir
Zerdeçal, solunum yollarına iyi gelir.
Antienflamatuar ve antioksidan etkileri ile üst solunum yolları, astım ,bronşit ve sinüzite çok iyi gelir
Kansere karşı korur
Zerdeçal aktif maddesi curcumin hem kanserin korunmasını sağlar hem de bazı kanserlerde tedavi edici olarak kullanılır.
Zerdeçal, tümör hücrelerinin üremesini engeller.
Zerdeçal toksik yan ürünlerini azaltır.
Zerdeçal Alzheimer hastalığına iyi gelir.
Antioksidan ve antienflamatuar etkisi ile Alzheimer hastalığına gidişi engeller.
Ayrıca beta amiloit plakalarının gelişimini yavaşlatır.
Zerdeçal, katarak oluşumu, karaciğer hastalıkları, felç gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir.
Zerdeçal Nasıl Kullanılır?
Zerdeçalın kullanılan kısımları meyveleridir. Kurutulan meyveleri toz haline getirildikten sonra baharat olarak kullanılabileceği gibi suda kaynatarak zerdeçal çayı da hazırlanabilir. Zerdeçal bal ile karıştırılıp ya da yemeklere katılarak kullanılabilir.
 
Karaciğer güçlendirici:
Bir su bardağı soguk bal şerbetine 1 gr.zerdeçal unu karıştırılıp günde 3 su bardağı aç karnına için.
Sarılık:
Bir su bardağı soguk bal şerbetine 1 gr. zerdeçal unu karıştırılıp günde 3 su bardağı aç karnına içn.
Safra artırıcı:
Bir su bardağı soguk bal şerbetine 1 gr.zerdeçal unu karıştırılıp günde 3 su bardağı aç karnına için.
Zerdeçalla Yapılan Yemek Tarifleri


Sofrabezi Yemek Traifleri - zerdeçalın faydaları, zerdeçal, zerdeçal nasıl kullanılır, zerdeçallı yemek tarifleri, zerdeçallı çorba, zerdeçal neye iyi gelir, zerdeçalın yararları, şifalı bitkiler


Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post