20 Ağustos 2018 Pazartesi

Çorba yapmanın püf noktaları

Sofrabezi Yemek Tarifleri mutfağı Pratik Bilgiler kategorisinde Çorba yapmanın püf noktaları... 
Çorba sadece hızlı bir şekilde tüketip doymak için içiliyor. Aslında düzenli olarak içilmeli, özellikle kuru bakliyat ve sebzelerin yer aldığı çorba içmenin insan sağlığı açısından çok büyük faydaları var. 
Çorba Tarifleri İçin Püf Noktaları.
Çorba Tarifleri İçin Püf Noktaları.
Çorba sadece hızlı bir şekilde tüketip doymak için içiliyor. Aslında düzenli olarak içilmeli, özellikle kuru bakliyat ve sebzelerin yer aldığı çorba içmenin insan sağlığı açısından çok büyük faydaları var" dedi.

✔️ÇORBA NASIL KAYNATILIR

Çorbanızı asla yüksek ateşte pişirmeyin. Kısık ateş iyi, lezzetli ve kıvamlı bir çorba için ilk altın kuraldır. Çorbanın yavaş yavaş pişmesi lezzetin tamamının içinde kalmasını sağlar.

✔️ÇORBANIN KIVAMI İÇİN

Çorbada ikinci altın kural da suyudur. Elbette bunu hepimiz biliriz ancak tekrarda fayda var: Çorba yaparken sadece su yerine et ya da tavuk suyu kullanırsanız çorbanız daha lezzetli olur.

✔️TANELİ İÇİLEN ÇORBA DAHA FAYDALI

Çorba diri olmalı, yediğinizi algılamalısınız. Taneli içilen çorbanın diğer sıvı kategorisindeki çorbadan daha uzun süre tokluk sağlar. Taneli çorbalar, lif oranının yüksek olması nedeniyle sindirim sistemini rahatlatır. Küçük parçlara ayrılıp saatlerce kaynatılan çorbanın kalitesi azalar. 

✔️TERBİYELİ ÇORBALAR YAPIN

Çorbalarının yapımında birkaç çeşitli önemli terbiye yolu bulunmaktadır. Bunlar;
  • Sütlü terbiye
  • Yoğurtlu terbiye
  • Limonlu terbiye
  • Unlu terbiye

Sirke ve sarımsaklı terbiyeler olarak çeşitlendirebiliriz.
Sebze terbiyelerinde genellikle limonlu terbiye kullanılmaktadır. Sakat at çorbalarında genellikle sirke ve sarımsaklı terbiye tercih edilmektedir. Domates çorbasında da en çok sütlü terbiye kullanılmaktadır. İsteğe göre de terbiye kullanılmamaktadır. 

🔵Sütlü terbiye nasıl yapılır? 

Sütlü terbiye, yumurta ve sütle yapılmaktadır. Bunun için öncelikle bir yumurta ve bir çay bardağı sütü çırpmanız gerekmektedir. Çırptıktan sonra terbiyeyi çorbaya soğuk olarak değil, sıcak olarak ilave etmeniz gerekmektedir. Buradaki amaç, yumurtanın pişip çorbanın görüntüsünü bozmamasıdır.

🔵Limonlu terbiye nasıl yapılır?

Bir diğer terbiye limonlu terbiye için yine aynı şekilde çay bardağı limon ile yumurtayı çırparak çorbanıza ilave etmeniz gerekmektedir. Bu terbiyeyi de çorbaya ilave ederken, çorbanın suyu ile ısıtılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Terbiyeler çorbalara en son konan ilave maddelerdir. Çorba ile birlikte pişmezler. Limonlu terbiye de iyice çırpıldıktan sonra çorbaya ilave edilmektedir. Terbiyeler çorbalara ayrı bir damak tadı sunarken, farkındalık oluşturması açısından da zengin bir katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.  ya da tavuk suyu kullanırsanız çorbanız daha lezzetli olur.


Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post