20 Ağustos 2018 Pazartesi

Kurban eti dondurucuda nasıl saklanır

Kurban eti dondurucuda nasıl saklanır. Et dondurucuda nasıl saklanır, dondurucuya et nasıl konur. 
Kurban eti dondurucuda nasıl saklanır
Kurban eti dondurucuda nasıl saklanır
Kurban eti dondurucuda nasıl saklanır... Et dondurucuda nasıl saklanır, dondurucuya et nasıl konur. Kurban eti dolaba nasıl koyulmalıdır. Et nasıl terbiye edilir. Özellikle kurban bayramında taze kesilmiş etin nasıl saklanması gerektiği en fazla merak edilen konular arasında gelir. 
Dondurucuda Et Nasıl Saklanır
Dondurucuda Et Nasıl Saklanır. Kurban eti dondurucuda nasıl saklanır
Et kesildikten ya da kesimhaneden getirildikten sonra hangi işlemler uygulanmalı, dolapta nasıl saklanmalı ve en önemlisi de dondurucuya nasıl yerleştirilmeli… Bunların yanında dondurucudan çıkarılan et yeniden dondurucuya konulur mu? Gibi sorulara da bu dosyada cevap veriyoruz.
Ne eti olduğu fark etmez, dana, koyun, koç… Öncelikle eti eve getirdikten sonra 3-4 saat hiçbir yere koymadan güneş görmeyen bir yerde dinlendirin. Bu kanının iyice boşalmasına etin biraz da olsa yumuşamasını sağlayacaktır.

ETİ ÖNCE DİNLENDİREN

✓ Etleri hemen dondurucuya koymayın. Hele bu kurban etiyse hiç yapmayın... Zira kurban yeni kesildiğinde, etinin dinlenmeye ihtiyacı olacaktır. 
✓ En az dışarıda 3-4 saat dinlenmesi gerekecektir. Bu hem içindeki kanın salmasını hem de kendine gelmesini sağlar. Bu dinlenme sonrası etleri dolaba koyabilirsiniz. 

UYGUN BOYUT VE BÖLMELERE KOYUN

Dinlendirme sonrası, etleri uygun boyutlara ayırın. İhtiyaç sahiplerinin payını, konu komşuya ayıracağınız payı ayırdıktan sonra, kendiniz için ayıracağınız eti, yağı, kemikleri gruplayın.
Kullanım amacınıza göre etleri gruplayarak poşetleyin. Etler, dolabın içinde (en alt raf) 2 gün muhafaza edilebilir.
Etlerinizi kullanım amacına göre kesin.
Bir bölümünü kuşbaşı, bir bölümünü pirzola ya da bonfile, bir bölümünü sakatat olarak (Ciğer v.s.) olarak ayırın. Kemikleri de ayrıca bir yere alın.
Yemeklerde kullanacağınız etleri, her bir yemekte kullanılacak miktarı ayrı ayrı dondurucuya koyun.
Poşetlere porsiyonlar halinde koyduğunuz etleri, dondurucuya yerleştirin.

BUNLARA DİKKAT EDİN!

Dondurucudan çıkarılıp, çözülen etler yeniden dondurucuya konulmaz. 
Etler, buzdolabı poşeti ya da bir pakete (poşete) koyulmadan da dondurucuya konulmaz. 
Çünkü çıplak olarak dondurucuya konulan etler, hem dolap tabanına yapışacak, hem dondurucuya kan bulaşmasına neden olacak hem de dondurucunun arkasında ya da altında farklı bir dondurulmuş ürüne ulaşmak istediğinizde, etler çıplak olarak konulduğunda dondurucuya yapıştığı için, eti alıp arkadaki veya alttaki malzemeyi ulaşmanız imkânsız hale gelecektir. 

ETLER DONDURUCUDA NE KADAR MUHAFAZA EDİLİR 

Derin dondurucuda ise 6-12 ay kadar saklayabilirsiniz. 
Dondurucudan çıkarılan et, çözüldükten sonra bir daha dondurucuya koyulamadığı için, kullanacağınız miktara göre etleri poşetlere koymanız önemli. 




Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post