19 Nisan 2016 Salı

Dondurucuda Et Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda et nasıl saklanmalıdır. Dondurucuda saklanacak etlerin büyüklüğü nasıl olmalıdır. Etlerin sağılıklı muhafazası için uzmanından öneriler

Dondurucuda Et Nasıl Saklanır?
Dondurucuda etin saklama süresi ne kadardır. Dondurucuda et nasıl saklanır, sindirim sorunu olanlar yada kolesterol sorunu olanlar eti nasıl tüketmeli gibi soruların yanıtlarını aşağıdaki dosyamızda bulabilirsiniz.

ET DOLAPTA NASIL SAKLANIR?

Eti buzdolabı veya derin dondurucularda dinlendirin. Belli bir süre dinlendirildikten sonra etteki sertlik gider. Etin 4-6 saat dinlenmesi gerekiyor. Kesim işleminden sonra hemen pişirmeyin. Et miktarı fazla olduğu için hepsinin tüketilmeyeceğinden dolayı porsiyonlara ayrılarak derin dondurucuda saklanması önemli.
Dondurulup çözdürülen eti tekrar dondurucuya koymayın. Bunun için dondurucuya atmadan önce porsiyonlara ayırın.

DONDURUCUDA ET SAKLAMA SÜRESİ!
Dondurucunun seviyesi arttıkça etin saklanma süresi artar. Buzdolabında 1 - 2 gün, buzlukta eksi iki derecede 1 - 2 hafta, derin dondurucuda ise -18 santigrat derecede 3-6 ay arası saklanabilir.

SİNİDİRİMDE SORUNU OLALAR
Çok aşırı baharat ve tuz sindirim sistemi problemi olan kişilerin şikâyetlerini artırabileceğinden; et yemeklerini haşlama, fırından pişirme ve ızgara şeklinde tüketmenizde fayda var.

KOLESTEROL HASTALARI
Kolesterol hastalarının beyin, böbrek, ciğer gibi sakatatlarda kolesterolü yüksek oranda bulunduğu için, kalp damar rahatsızlığı olan, kolesterolü yüksek olan kişilerin mümkün olduğunca et yememesi lazım'. (Bilgiler Özel Medical Park Hastanesi Diyet Uzmanı Nilgün İstek'e aittir)




Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post