20 Nisan 2016 Çarşamba

Fırında Patatesli Somon Tarifi

Fırında patatesli somon tarifi... Somon balığı nasıl yapılır diyenler için mutfakta denenmiş bir tarif.
Fırında Patatesli Somon Tarifi
Fırında Patatesli Somon Tarifi

Patatesli somon balığı tarifi için biraz patates ve biraz baharat yeterli olacaktır. Somon balığının tadına varmak için önce patatesleri yumuşayıncaya kadar fırın tepsisinde pişiriyoruz. Somon balığı nasıl yapılır diyenlere önemli uyarıyı da burada verelim. Patatesler pişerek yumuşadığı sırada, fırındaki tepsinin müsait bir kenarına da somonları yerleştirin. Fırında somon balığı yaparken bu zamanlamayı tutturamazsanız, ya patatesleriniz çiğ kalacak, ya da somonlarınız gereğinden çok pişmiş olacaktır. Verdiğimiz fırında somon tarifi ile somonun tadı ile patatesin tadı birbirine karışmayacaktır.

FIRINDA PATATESLİ SOMON İÇİN MALZEMELER
1 adet somon
3 adet patates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı pulbiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ

FIRINDA PATATESLİ SOMON HAZIRLANIŞI
  • Somonlarınızın kılçıklarını çıkarın. Sonra büyüklükleri avuç içinden biraz daha büyük olacak şekilde parçalara ayırın. Parçalara ayırdığınız somonları bir kenara koyun.
  • Diğer taraftan patateslerin kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra iri iri küpler şeklinde doğrayın. Tuz, yağ ve baharatlarla harmanlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın kabına alın.
  • Patatesleri önceden ısıtılmış  170 derecedeki fırında pişirmeye başlayın.
  • Patatesler biraz yumuşamaya başlayınca, somonlarınızı da fırın kabının kenarında müsait bir boşluk açarak yerleştirin. Pişirmeye devam edin.
  • Balık da yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir. 
Fırında Patatesli Somon Tarifi
Fırında Patatesli somon tarifi

Arama Kelimeleri: Yemek Tarifleri, Fırında Patatesli Somon, Patatesli Somon Balığı Nasıl Yapılır, Patatesli Somon Balığı Tarifi, Fırında Somon Balığı Tarifi, Sofrabezi




Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post