18 Nisan 2016 Pazartesi

Misafir Mönüsü Nasıl Hazırlanır?

'Eyvah misafir' demeden hemen önce, misafirleriniz için önceden nasıl bir mönü hazırlamanız gerektiğini bilmek son derece önemli…

Misafir Mönüsü Nasıl Hazırlanır?
Resmi ya da özel davetlerinizde, dikkat etmeniz gereken en önemli konu, masa düzenine hangi menü ile çıkmanız gerektiğinin bilincinde olmanızdır. Bu bilinç hiç kuşkusuz gelen misafirin sayısı ile de yakından ilgili… Misafiriniz yalnızca 1 kişi ise nasıl, etraf kalabalık, boşalacak tabak sayısı fazla olacaksa nasıl bir mönü hazırlanız gerekiyor sorularını yanırlıyoruz.

MİSAFİR SAYISI
·         Davetli sayınızı mutlaka öğrenmeye çalışın (Menüyü ve sofra düzenini ona göre hazırlayacaksınız)

MEVSİM YEMEKLERİ SEÇİN,
KIZARTMADAN UZAK DURUN
·         Menünüzde seçeceğiniz yemekler mevsim yemekleri olmalı. Aksi takdirde, lezzet kaybı gibi sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.           
·         Sizi rahat ettirsin, misafirleri uğraştırmasın. Servisi ve sunumu rahatça yapılacak menüler olsun. (yağı, kemiği ile yormasın, yemesi zor olmasın (çubuk makarna gibi)
·         Oturma düzenli bir sofrada kızartmaları tercih etmemeye çalışın. Kızartma başında durmak daha zor olacağından ve kızartma kokusu her yana dağılacağından bunu tercih etmemenizde fayda olacaktır.
·         Fırın yemekleri daha uygun olacaktır. Böylece masada daha kolay servis yapma imkanı bulabilirsiniz.
·         Misafirleriniz çok kalabalıksa, o halde yelkenler fora: Masa düzeni iptal… Self servis yöntemiyle açık mutfak tarzıyla onları karşılayabilirsiniz.

KOKUSUZ VE HAFİF YEMEKLER
·         Menü uyumlu olsun. Başlangıç, çorba, yemek ve tatlı arasında bir kombinasyon sağlayabilirsiniz.
·         Koku verici (sarımsak, soğan) ya da çok ağır yağlı yemeklerle misafirlerinizi kokutmayın ve onları rehavete sokmayın. Hazmı kolay, hafif gıdalarla işi tamamlayın.
·         Hafif bir yemekse, tatlıyı biraz daha 'orta karar' yapabilir, hafif bir tatlı servisi yapacaksanız da yemeğinizi 'orta hafif' bir yemekle dengeleyebilirsiniz.



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post