12 Nisan 2016 Salı

Tuz Fazla Kaçtıysa Paniğe Gerek Yok!

Yemeklerinizin tuzu fazla olduğunda panik yapmayın. Yemeğinizin içine bir paket tuzun tamamını dökmediyseniz, yemeğe fazladan kaçan tuzdan pratik bir yöntemle kurtulabilirsiniz.
Çorbanız çok tuzlu olursa, paniklemeyin! Hali hazırda kaynamakta olan çorbanın içerisine 1 adet çiğ patates atın. Patates bir süre sonra yemekteki tuzu çekecektir. Tencere içindeki patatesi bir süre  sonra çektiği tuzla birlikte çöpe atabilirsiniz. Peki, ne var patateste de tuzu bu denli hızlı ve etkili biçimde emerek, absorban özelliği gösterebiliyor. Bu tecrübede, patatesi tuza karşı nasıl etkili biçimde kullanabileceğinizi hem de etkili özelliklerini anlatıyoruz.

FAZLA TUZLU OLDUYSA DERT ETMEYİN

Ancak bunun da bir ölçüsü var tabi ki… "Fazla tuzlu" dan kastımız olması gerekenin bir ya da birkaç misli fazla tuzlu olduğunuz yemekler için geçerli… Aksi takdirde, o patatesten de boyundan büyük işler beklemeyin. Bu tecrübenin kullanılabilmesi için, içine patates girdiğinde ciddi anlamda yapısı bozulmayacak yemeklerde kullandırılması gerekir. Birçok çorba, ya da yemek için sakıncası olmadığını söyleyebiliriz. Ama tatlılar için elbette böyle bir yöntem başarılı olmayacaktır.

PATATESİ BÜTÜN HALİNDE KULLANIN

Yemeğin tuzunu fazla kaçırdığınızda yapmanız gereken şey, 1 adet patatesi soyup, yemeğinize atmak. Bu işlemi yaptıktan sonra patatesin emme işlemine başlayabilmesi için bir süre daha kaynatmaya devam edin. Böylece patates tuzun büyük oranını çekmeye başlayacaktır. Altın kural şudur, patatesin büyüklüğünü, tencereniz ve yemeğin büyüklüğüne göre ayarlayın. Patatesi dilimlemeyin, dilimlerseniz tuzu çekemeyecek ve pişecektir. Böylece yemeğinize patates kokusu karışacaktır. Tüm patateste durum böyle olmayacağı için içiniz rahat olur. 

PATATESİN GÜCÜNÜ KEŞFEDİN

Patatesin güçlü emici özelliğinin arkasında aslında müthiş bir okyanus olduğunu biliyor musunuz? Yanık, şişlik, ağrı ve daha birçok derde şifa olan patates, onu tüketmeye uygun kişilerde, uygun tüketme biçimleriyle tam anlamıyla şifa kaynağı olabiliyor.

Püf! Patateslerin budaklanmaması için ne yapılır? Patateslerinizin budaklanmasını önlemek istiyorsanız, onları muhafaza ettiğiniz yerde aralarına bir tane de elma atın. 


Arama Kelimeleri: Pilavın tuzu fazla olursa ne yapmalı, kuru fasulye tuzlu olursa ne yapılır, tuzlu olan çorbaya ne yapmalı, tuzlu yemek nasıl kurtarılır, sarma tuzlu olursa ne yapılır, tuzlu yemeğin çaresi, çiğ köfte tuzlu olursa ne yapılır, makarna tuzlu olursa ne yapmalı




Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post