4 Mayıs 2016 Çarşamba

Diş Macunu Kısırlaştırıyor

Markette satılan diş macunu, sıvı el sabunu ve ağız bakım ürünlerinde kanserojen madde bulunduğu ispatlandı. Colgate'in 'Colgate Total'deki Triclosan Maddesi ise kısırlığa neden oluyor

Markette satılan diş macunu, sıvı el sabunu ve ağız bakım ürünlerinde kanserojen madde bulunduğu ispatlandı. Colgate'in 'Colgate Total'deki Triclosan Maddesi ise kısırlığa neden oluyor. Dünyanın en tanınmış diş macunlarından birinde kanserojen ve cinsel gücü azalttığı iddia edilen bir madde bulundu. Dünyanın en büyük ağız sağlığı ürünleri firmalarından Amerikan Colgate'in 'Colgate Total' adıyla 1992 yılından beri 100 ülkede satışını yaptığı diş macunu ile ilgili 'kanserojen' iddiası ABD'nin en önemli medya organlarından Bloomberg tarafından dile getirildi. 
  • Buna göre birçok sağlık ürünleri firmasının da farklı ürünlerde kullandığı, Avrupa Birliği tarafından yasaklanan triclosan adlı kimyasal madde Colgate Total'de kullanılıyor.
  • Colgate, 1992'de Amerika'nın 1 numaralı sağlık otoritesi Gıda ve İlaç Enstitüsü'ne yaptığı izin başvurusunda bu maddenin zararsız olduğunu gösteren bilimsel deneylerin de içinde bulunduğu 35 sayfalık bir rapor sunmuştu.
  • FDA de hemen hemen tamamı Colgate tarafından finanse edilen bu araştırmalara dayanarak Colgate Total adlı ürünün satışına o dönemde onay verdi ve bu ürün halen o onay doğrultusunda üretiliyor. 

KANSEROJEN ETKİYE SAHİP

  • Oysa bağımsız yapılan araştırmalarda özellikle hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar TRİCLOSAN maddesinin TROİD bezlerinin çalışmasında sorun yarattığını ortaya koydu.
  • Buna göre TRİCLOSAn Maddesi:
  • Cinsel gücü azaltıyor.
  • Sperm sayısını azaltıyor.
  • Kasların gevşemesine sebep oluyor.
  • Kanserojen etkiye neden oluyor.
  • Hamile kadınlar tarafından kullanılması durumunda doğacak çocuğun kilosunun da düşük olmasına sebep olabileceği belirtildi. 

DİĞER ÜRÜNLERDE DE VAR

Bu madde sadece ilgili markanın ilgili ürününün de de bulunmuyor.
Bu maddeyi içeren el sabunu ve diğer temizlik ürünleri de marketlerde satışını sürdürüyor.
Şimdi uzmanlar FDA'in Colgate Total için verdiği onayı yeni araştırmalar ışığında yeniden değerlendirmesini, bu maddeyi içeren el sabunu ve diğer temizlik ürünlerinin de benzer bir araştırma sürecine tabi tutulmasını talep ediyor.


BU KONULARA MUTLAKA BAKIN
Ev yapımı Doğal Diş macunu (Yakında)
Ev Yapımı Adaçayı Ağız Gargarası 
Ev Yapımı Kekik Suyu Ağız Gargarası 

Ev Yapımı Sıvı Savun






Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post