25 Ağustos 2018 Cumartesi

Donmuş Vişneden Reçel Tarifi

Dondurucudan çıkarılan vişne ile nasıl reçel yapılır.... Donmuş vişneden reçelle, damak tadınıza göre şeker oranını ayarlayabilir, sabah kahvaltınıza, kurabiyelerinize, pastalarınıza, puding ve meyveli kuplarınıza eşlik edebilecek harika bir lezzet oluşturabilirsiniz…
Donmus Visneden Recel Tarifi
Donmuş Vişneden Reçel ©️ sofrabezi.com
Donmuş vişneden reçel... Sofrabezi yemek tarifleri mutfağı Ev Yapımı kategorisinde dondurucuda saklanan vişneden nasıl reçel yapılır konusuna yer veriyoruz. yaparken vişneyi çözdüreceğimiz için ayrıca şekere basıp beklemeye gerek yok… 
Vişne çözülürken suyu biraz fazla olur. Bu suyu vişne suyu biçiminde değerlendirebilirsiniz. Fazla suyu reçelle beraber kaynatmaya kalkarsanız reçeliniz çok sulu olur. Bizden söylemesi tecrübeyle sabittir…. 


🔴VİŞNE REÇELİ İÇİN MALZEMELER:

2 kg. dondurulmuş vişne
✓1,5 kg. toz şeker


🔴VİŞNE REÇELİ HAZIRLANIŞI:

✓ Çekirdeği çıkarılarak dondurulmuş olan vişneleri dondurucudan çıkarın.
Dondurucudan çıkardığınız vişneleri buzdolabının alt kısmına çözülmeye bırakın. 
✓ Çözülmeye başlayan donmuş vişne, oldukça fazla su salabilir. Kirletmemesi için donmuş vişnelerinizi buzdolabının alt kısmına koyarken, derin bir kab içine almayı unutmayın. 
Çözülme sürecini ara ara gözlemleyin. Donma çözüldüğünde çok fazla suyun saldığını zaten göreceksiniz. 1-4 saat arasında devam eden bu süreç sonunda salan suyu kenara alın.
SALAN SUDAN VİŞNE SUYU YAPIN: Donmuş vişne suyunuzu çözülmeye bırakırken çözülmeyle birlikte kaba salan vişnenin suyunu atmayın. Bu suya su ve şeker ilave edip kaynatın. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş oluruz. Hem reçel hem de vişne suyu elde etmiş olursunuz.  

🔴DONMUŞ VİŞNEDEN REÇEL YAPMA

Artık vişneleriniz çözüldü, suyu alındı. Geriye zadece vişneleriniz kaldı. 
✓ Şimdi reçel için vişneleri ve geri kalan az miktarda suyunu tencereye koyup üzerine şeker ekleyin. 
Orta ateşte pişirmeye başlayın. 
✓ Vişneler iyice yumuşayıp suyu koyulaşınca ocaktan alın. 
Kavanoza koyma işlemini, vişneleri ocağı kapatır kapatmaz yapın. 
✓ Vişneyi kepçe ya da kaşıkla hemen kavanoza koyun. Sızdırmayan ve bozulmaya reçel için sıcaklık şart. 
Dolum yaptıktan sonra kavanoz kapaklarının geleceği ağız tarafını kapağın tam oturmasını sağlamak için güzelce silin.
✓ Kavanoz kapaklarını, vişneyi kavanozlara koymadan birkaç dakika önce kaynar suda bir süre bekletin. Dolum biter bitmez, kaynar sudan aldığınız kapağı kuru bezle hızlıca silip, kavanoz kapağını kapatın. 
Kapağı kapttıktan sonra kavanoz kapağını ters çevirin. Bu işlemi sızıntı olup olmadığını anlamak için yapıyoruz. 
✓ Reçel taşıyorsa kavanoz hava alıyor demektir, hemen sağlam bir kavanoz kapağı bulup hava almayacak şekilde kapatın, yine ters çevirin. 
İyice soğuduktan sonra düz çevirip buzdolabınızın alt kısmında, ya da rutubet ve güneş ışığı almayan bir yerde saklayın. 
✓ Afiyet olsun.



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post