4 Mayıs 2016 Çarşamba

Hurmayla Gelen Cennet!

İslam, kendisi için arzuladığını başkası için arzulamayan Müslüman'ın, layıkıyla iman etmiş olamayacağını söyler. Peygamberimiz, kendisine ikram edilen hurmayı, çocuğuna veren anneyi bile cennetle müjdeler.
İslam, kendisi için arzuladığını başkası için arzulamayan Müslüman'ın, layıkıyla iman etmiş olamayacağını söyler. Peygamberimiz, kendisine ikram edilen hurmayı, çocuğuna veren anneyi bile cennetle müjdeler. Sofrabezi yemek tarifleri sitesi Sofrabezi Akademi kategorisi altında hurmayla gelen cennet konusu sizlerle.
İslam ölçü ve tartıda kesin emir verir.
Ölçüde ve tartıda eksiltmeyin. Tam olarak ölçün ve tam olarak tartın. Alışverişte satıcılara yalan yere yemini yasaklar. Çürükleri arkaya, olgunları öne atıp, alıcıyı aldatan satıcıyı cehennemle tehdit eder.
 Toplumsal yaşamda ise yapılan yardımları düzenler. Sünnet, bize başkasına yapacağımız yardımların niteliğini de anlatır. Kendiniz için istemediğinizi, başkasına yardım olarak yapmayı yasaklar. Kendinizin yemediğini başkalarına ikram etmeyi yasaklar. Kendinizin kullanmadığı (düşük kalitesinden ötürü) eşyaları, gıdaları yardım olarak ihtiyaç sahiplerine verilmesini yasaklar.
 Allah'a kul olmak, bir anlamda da vicdanın sesini dinlemektir. Çoğu harekette vicdan doğruyu zaten söyler, ancak araya akıl, mantık, çıkar ve yarar gibi düşünceler girdiğinde işin seyri değişiverir.
Dinimiz tek bir hurmayla dahi, iman etmiş bir Müslüman'ın cennete nail olabileceğini müjdelemektedir.
HURMAYLA GELEN CENNET
Aişe (Allah Ondan razı olsun) şöyle demiştir:
Sırtına iki çocuğunu yüklemiş bir kadın bir şeyler istemek üzere çıkageldi. Ona üç hurma verdim. O da çocuklarına birer hurma verdi, öteki hurmayı da kendisi yemek üzere ağzına götürmüştü ki çocuklar onu da istediler. Kadın hurmayı ikiye böldü ve onlara verdi. Kadının bu davranışına hayran kaldım ve olup biteni Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem)'e anlattım.
Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem)şöyle buyurdu:
 "Muhakkak ki Allah bu şefkat ve acıması sebebiyle o kadına cennetini vermiş veya bu sebeple onu cehennemden kurtarmıştır." Müslim, Birr 148
CEHENNEME PERDE
عَنْ عَائِشَةَ رَضِي الله عَنْهَا قالت : دَخَلَتِ أمرأَةٌ مَعَهَا ابْنَتَان لَهَا تَسْأَلُ , فَلَمْ تَجِدْ عِنْدِي شَيْئًا غَيْرَ تَمْرَةٍ واحدة فَأَعْطَيْتُهَا إِيَّاهَا , فَقَسَمَتْهَا بَيْنَ ابْنَتَيْهَا وَلَمْ تَأْكُلْ مِنْهَاثُمَّ قَامَتْ فَخَرَجَتْ , فَدَخَلَ النَّبِيُّ  عَلَيْنَا, فَأَخْبَرْتُهُ فَقال :مَنِ ابْتُلِيَ مِنْ هَذِهِ الْبَنَاتِ بِشَيْءٍ , فَاَحْسَنَ اِلَيْهِنَّ كُنَّ لَهُ سِتْرًا مِنَ النَّارِ .
Aişe (Allah Ondan razı olsun)'nın şöyle dediği rivayet olunmuştur:
 Bir gün beraberinde iki kız çocuğu olduğu halde bir kadın gelmiş birşeyler istiyordu. Yanımda da tek hurmadan başka bir şey yoktu. Onu kadına verdim. Kendisi hiç tatmadan çocukları arasında bölüştürüp kalkıp gitti. Bu sırada peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) yanımıza geldi. Olup bitenleri haber verince şöyle buyurdu:
"Her kime Allah kız çocuklarından verir de o da onlara iyi davranarak İslami bir terbiye ile yetiştirirse o kız çocukları o kimse için cehenneme karşı perde olurlar."
(Buhari, Zekat 10, Müslim, Birr 147)
عَنْ أنس بْنِ مَالِكٍ  قال : قال رسولُ اللَّهِ  : مَنْ عَالَ جَارِيَتَيْنِ حَتَّى تَبْلُغَا , جَاءَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أنا وَهُوَ كَهَاتَيْنِ، وَضَمَّ أصابعَهُ.
Enes ibni Malik (Allah Ondan razı olsun)'den aktarıldığına göre Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: "Her kim iki kız çocuğuna ergenlik çağına gelinceye kadar islâmî eğitimle eğitir ve yetiştirirse, kıyamet günü ben ve o kimse şöylece yanyana bulunuruz," buyurmuşlar ve parmaklarını birbirine bitiştirmişlerdir. (Müslim, Birr 149)

Konuyla ilgili hadisler Riyazüs Salihin'den alıntılanmıştır.




Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post