26 Mayıs 2016 Perşembe

Kış hazırlıkları / Nasıl Dondurulur

Kış hazırlıkları… Domates dondurucuda nasıl saklanır, bezelye dondurucuya nasıl konulur, bamya derin dondurucuya nasıl konulur. Vişne deepfreezde nasıl saklanır, mısır buzlukta nasıl saklanır, asma yaprağı, kırmızı biber derin dondurucuda nasıl saklanır.
Kis hazirliklari / Nasil Dondurulur
Kış hazırlıkları / Nasıl Dondurulur
Kış hazırlıkları… Sofrabezi yemek tarifleri mutfağında kışa girerken mutfakta en çok ihtiyaç duyulan 'nasıl dondurulur' konusuna yer veriyoruz. Bu dosyada domates, bezelye, bamya, mısır, asma yaprağı ve kırmızı biberin derin dondurucuda nasıl saklanması gerektiğini anlatıyoruz. Aşağıda 7 farklı sebzenin nasıl dondurulması gerektiğine dair başlıkları sıralıyoruz. Özet niteliğindeki her başlığın altında ise ilgili sebzenin nasıl dondurulacağı ile ilgili detaylı anlatımların yer aldığı linkine tıklayabilirsiniz.

DOMATES DERİN DONDURUCUDA NASIL SAKLANIR?
Domatesi derin dondurucuda saklamak için iki yöntem deneyebilirsiniz.
Doğrayarak
Rendeleyerek
Doğrayarak saklayacağınız domatesler daha iri olacağından, rendelenmişe göre daha iri domatesleri karıştıracağınız yemekler için bu saklama doğrama tekniği ile saklamayı seçebilirsiniz.
Rendelenmiş domatesleri ise da ha çok sos kıvamlı yemeklerde kullanabilirsiniz.
Derin Dondurucuda Domates Nasıl Saklanır Devamı için tıklayın >>

BEZELYE DONDURUCUYA NASIL KONULUR?
Bezelye hem konserve hem de dondurulmuş olarak sakalanabilir. Marketten kavanozlara para saymak yerine en akılcı çözüm olarak bu iki yöntemden birini tercih edebilirsiniz. İkisini de yapabilirsiniz yani aynı şey. Ancak konserve yapımı ev şartlarında daha zor olduğundan biz size dondurucuda muhafaza etmenizi öneririz.
Bezelyeleri güzelce yıkayın.
Kabuklarını soyun.
Birer yemeklik olacak miktarda kilitli buzdolabı poşetlerine havasını elle alarak koyun.
Derin Dondurucuda Bezelye Nasıl Saklanır Devamı için tıklayın >>

BAMYA DERİN DONDURUCUYA NASIL KONULUR?
Bamya kış mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Elbette derin dondurucuda bamyayı saklamak isteyenlerin en büyük merakı ise bamyanın nasıl temizleneceği ve nasıl dondurucada saklanması gerektiği konudur. Aslında bamyayı dondurucuda saklamak çok kolaydır. Dosyamızda bu konuyu adım adım fotoğraflar eşliğinde anlatıyoruz.
Dilediğiniz miktarda bamyayı bıçak yardımıyla baş kısımları oval biçimde kesilerek temizleyin.
Bamyaları yarım limon sıkılmış suda 2-3 saat bekletin.
Yapışkan sıvısını gidermek için bol su ile yıkayın.
Ayrı bir tenceye bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun.
Tencerenizin alacağı kadar bamyayı ilave edin.
Derin Dondurucuda Bamya Nasıl Saklanır Devamı için tıklayın >>

VİŞNE DEEPFREEZDE NASIL SAKLANIR?
Saklanması en kolay kış hazırlıkları meyve ya da sebzeleri arasında vişne gelir. Vişneyi derin dondurucuda saklamak için yine iki yöntem deneyebilirsiniz. Çekirdekli ya da çekirdeksiz olarak… Elbette çekirdekleri ayıklamak sorun olabilir ya da buna vaktiniz olmayabilir. Ancak bu sorun değil; pekâlâ çekirdekli olarak da vişnelerinizi derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Derin dondurucuda sakladığınız vişnelerinizle kış ayları iyice bastırdığında dilerseniz reçel, dilerseniz komposto ya da kek ve pasta tarifleriniz içinde kullanabilirsiniz. Her ne yaparsanız yapın, önceliğin onları derin dondurucuya atmaktan geçtiğini bilmelisiniz.
Vişneleri, güzelce yıkayın.
Süzülmesi için süzgece koyun.
Kullanma amacınıza göre belli miktarlarda poşetlere koyup, elle havasını aldıktan sonra poşetleri kapatın. (Buzdolabı poşeti kullanıyorsanız ağzını kilitleyin)
Derin Dondurucuda Vişne Nasıl Saklanır Devamı için tıklayın >>

MISIR BUZLUKTA NASIL SAKLANIR
Salata, pizza, makarna soslarında ya da herhangi bir yemeği süslemek için mısır kullanmak isterseniz yazdan mısırlarınız derin dondurucuya atmalısınız. Yaz aylarında tane fiyatı oldukça ucuz olan mısırı derin dondurucuda bütün olarak değil, tane olarak saklıyoruz. Ancak burada birkaç püf noktası var ki, onlardan biri de, mısır tanelerini usulüne uygun olarak koçanından çıkarabilmek. Merak etmeyin, fotoğraflı olarak verdiğimiz teknikle koçandan mısırları kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Detaylar ve diğer püf noktaları için dosyamıza bakmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
Derin Dondurucuda Mısır Nasıl Saklanır Devamı için tıklayın >>

ASMA YAPRAĞI DONDURUCUDA NASIL SAKLANIR?
Derin Dondurucuda Asma Yaprağı Nasıl Saklanır Devamı için tıklayın >>

KIRMIZI BİBER DERİN DONDURUCUDA NASIL SAKLANIR?
Derin Dondurucuda Kırmızı Biber Nasıl Saklanır Devamı için tıklayın >>

YEŞİL BİBER DERİN DONDURUCUDA NASIL SAKLANIR?
Derin Dondurucuda Yeşil Biber Nasıl Saklanır Devamı için tıklayın >>

Arama Kelimeleri:
Sofrabezi yemek tarifleri Sitesi, domates derin dondurucu derin dondurucu domates derin dondurucuda nasıl saklanır domates rendesi nasıl saklanır biber derin dondurucuda nasıl saklanır derin dondurucuda sebzeler nasıl saklanır domates derin dondurucuya nasıl konur bezelye buzlukta nasıl saklanır bezelye derin dondurucu vişne kompostosu



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post