2 Mayıs 2016 Pazartesi

İftar Menüleri 6. Gün Menüsü

Sofrabezi yemek tarifleri sitesi iftar menüleri kategorisi altında 6. Gün iftar menüsü ile sizlerle birlikteyiz. Bu günkü ramazan yemekleri menüsünde Tavuklu Patlıcan Yemeği, Nohutlu Pilav Tarifi, Patatesli Börek ve ayran bulunuyor.
İftar menüleri 6. Gun Iftar Menusu
Ramazan Yemekleri 6. Gun Iftar Menusu
Ramazan Yemekleri, 6. Gün, İftar Menüsü, ramazan tarifleri, ramazan sofrası, iftar sofrası, ramazan yemek tarifleri, gün gün ramazan menüleri, gün gün iftar menüleri… Sofrabezi yemek tarifleri sitesi ramazan yemekleri kategorisi altında bugün 6. Gün iftar menüsü yemek tariflerini sizlerle başlıyoruz. Bu günkü ramazan yemekleri menüsünde Tavuklu Patlıcan Yemeği, Nohutlu Pilav Tarifi, Patatesli Börek ve ayran bulunuyor. Bugünkü menüde bulunan Patatesli böreği özellikle menüyü aldık. Börek sahur sofrasında da rahatlıkla tüketildiğinden bu menü ile sahur yemeğimizi de hazırlamış olacağız. Son olarak eğer dilerseniz kategoriler bölümünde Çorbalar bölümünden bir çorba tarifi daha ekleyebilirsiniz.


RAMAZAN YEMEKLERİ 6. GÜN İFTAR MENÜSÜ

Tavuklu Patlıcan Yemeği
Nohutlu Pilav Tarifi
Patatesli Börek
Ayran



NEFİS TERBİYESİ

قال الله تعالى : ] قُلْ إنما أعظكم بِوَاحِدَةٍ أن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا مَا بصاحبكم مِنْ جِنَّةٍ إن هُوَ إلا نَذِيرٌ لَكُمْ بَيْنَ يدي عَذَابٍ شَدِيدٍ
"(Ey Resulüm onlara) De ki: "Ben size bir tek öğüt veriyorum: Allah için ikişer ikişer teker teker, ayağa kalkın da sonra bir düşünün ki, sizinle konuşan arkadaşınızda (peygamberde) hiçbir delilik yok. O ancak, sizi şiddetli bir azabın öncesinde korkutan bir elçidir.

(34 Sebe' 46)
قال الله تعالى : ] إن في خَلْقِ السَّمَوَاتِ وَالأرض وَاخْتِلاَفِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ لآيات لأولى الألباب اَلَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَى جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ في خَلْقِ السَّمَوَاتِ وَالأرض رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذَا بَاطِلاً سبحانك فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
"Şüphesiz, yerlerin ve göklerin yaratılışında, gece ve gündüzün birbirini izlemesinde, derin kavrayış sahipleri için alınacak dersler vardır. Onlar ki; ayakta, oturarak ve yanları üzerinde iken hep Allah'ı hatırlayıp anarlar. Göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde inceden inceye düşünürler ve şöyle derler: "Ey Rabbimiz! Sen bunların hiçbirini anlamsız ve amaçsız yaratmadın. Sen yücelikte sınırsızsın, bizi ateş azabından koru." (3 Âl-i İmrân 190-191)

قال الله تعالى : ] أفَلاَ يَنْظُرُونَ إلى الإبل كَيْفَ خُلِقَتْ وَاِلَى السَّمَآءِ كَيْفَ رُفِعَتْ وَاِلَى الْجِبَالِ كَيْفَ نُصِبَتْ وَاِلَى الأرض كَيْفَ سُطِحَتْ فَذَكِّرْ إنما أنت مُذَكِّرٌ
"Peki o inkarcılar bakmazlar mı ki, yağmur yüklü bulutlara, nasılda yaratılmış onlar veya deveye bakmazlar mı nasıl da diğer hayvanlardan değişik özelliklerde yaratılmış. Göğe bakmazlar mı nasıl da yükseltilmiş? Dağlara da bakmazlarmı nasıl sağlamca dikilmiş? Yeryüzüne bakmazlarmı nasıl da yayılıp döşenmiş. İşte böyle ey peygamber! Onlara öğüt ver, senin görevin yalnızca öğüt vermektir." (88 Ğâşiye 17-21)

قال الله تعالى : ] أفلم يَسِيرُوا في الأرض فَيَنْظُرُوا كَيْفَ كان عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ دَمَّرَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَلِلْكَافِرِينَ أمثالها[
"Onlar hiç yeryüzünde dolaşıp, kendilerinden önce yaşamış olanların sonlarının ne olduğunu görmediler mi? Allah onları kökten yok etti. Allah'tan gelen gerçekleri örtbas edenlere de, bunlara benzer azaplar vardır." (47 Muhammed 10)







Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post