2 Mayıs 2016 Pazartesi

İftar Menüleri 5. Gün Menüsü

Sofrabezi yemek tarifleri sitesi iftar menüleri kategosi altında 5. Gün iftar menüsü sizlerle... Menümüzde acılı Tavuk Suyu Çorba, Tavuklu Mantar Sote, Kıymalı Domatesli Makarna ve Şeftalili Buzlu Çay tarifi var.
Ramazan Yemekleri 5. Gun Iftar Menusu
Ramazan yemekleri 5. Gün iftar menüsü
 Ramazan yemekleri kapsamında iftar menülerimizi sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Sofrabezi yemek tarifleri sitesi Ramazan Yemekleri kategorisi altında verdiğimiz 5. Gün iftar menüsünde Acılı Tavuk Suyu Çorba, Tavuklu Mantar Sote, Kıymalı Domatesli Makarna ve Şeftalili Buzlu Çay tarifi var. Uzun sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan ayında, su kaybını korumak için, özellikle ağır, yağlı yemek ve tatlı tarifleri vermekten kaçınıyoruz. Gerektiğinde bol meyve suyu ya da içecek tariflerine mutlaka yer veremeye çalışıyoruz. Bu tarifimizde de Şeftalili buzlu çay tarifini paylaşalım istedik. Bunun yanında et ihtiyacını mantar tarifiyle alternatif oluşturduk. Afiyet olsun.

MAZAN YEMEKLERİ 5. GÜN İFTAR MENÜSÜ


Allah'ın Çizdiği Doğru Yolda Olmak

"O halde sen ve beraberinde tevbe edenler, emrolunduğunuz şekilde, doğru yolu tutun. Sizden hiçbiriniz büyüklenip, Allah tarafından konulmuş sınırları aşmayın; çünkü unutmayın yaptığınız her şeyi O görüyor."
(11 Hûd 112)

"Gerçekten Rabbimiz Allah'tır dedikten sonra da, dosdoğru hareket edenlere melekler indiririz de melekler onlara şöyle derler: "Korkmayın ve üzülmeyin, işte alın size vaad edilmiş olan cennet müjdesini. Biz dünya hayatında da, ahirette de sizin yakın dostlarınızız. O ahiret yurdunda canınızın çektiği herşeye sahip olacak ve istediğiniz herşeye kavuşacak-sınız. Çok bağışlayan ve merhamet eden Allah'tan bir konukluktur bu."
(41 Fussılet 30 32)

"Rabbimiz Allah'tır deyip, dosdoğru yol üzerinde durmaya devam edenler için, korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir. Onlar cennetliklerdir, işlediklerinin karşılığı olarak, orada ebedi kalırlar."
(46 Ahkâf 13 14)

Ebû Amr veya Ebû Amre Süfyân ibn Abdullah (Allah Ondan razı olsun) şöyle demiştir: Ey Allah'ın Rasûl'ü İslâm'a dair bana öyle biz söz söyle ki ve bana İslâm'ı öylesine tanıt ki; onu bir daha senden başka kimseye sormaya ihtiyaç hissetmeyeyim dedim. Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) de: "Allah'a inandım de ve dosdoğru ol" buyurdular.
(Müslim, İman 62)

Ebû Hureyre (Allah Ondan razı olsun)'den bize aktarıldığına göre Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: "Bütün işlerinizde geri kalıp ileri de gitmeden orta yolu tutunuz ve dosdoğru olunuz. Biliniz ki; hiçbiriniz yaptığı ameller sayesinde cehennemden kurtuluşa eremez." Ashab: Sen de mi ya Rasûlallah? dediler. Bunun üzerine Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem) buyurdu ki: "Evet ben de kurtulamam. Şu kadar var ki; Allah rahmet ve lutfuyla beni bağışlarsa o başka."
(Müslim, Münafikûn 76)

Arama Kelimeleri: 
Ramazan yemekleri, yemek tarifleri, iftar tarifleri, gün gün iftar menüleri, günün iftar menüsü, iftar yemek tarifleri resimli, resimli yemek tarifleri, iftar yemekleri, iftar yemek tarifleri, sofra, sofrabezi




Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post