5 Mayıs 2016 Perşembe

Yemeğe Şeytanı Ortak Etmeyin

Yemeğe Şeytanı Ortak Etmeyin
Nasıl ki her şeye başlarken besmele ile başlamamız gerekiyorsa, yemeğe başlarken de mutlaka besmele ile başlamalıyız. Peygamber efendimiz, besmelesiz yemeğe şeytanın ortak olduğunu anlatıyor.
Nasıl ki her şeye başlarken besmele ile başlamamız gerekiyorsa, yemeğe başlarken de mutlaka besmele ile başlamalıyız. Peygamber efendimiz, besmelesiz yemeğe şeytanın ortak olduğunu anlatıyor.
ŞEYTANIN ELİ O YEMEKTE
Huzeyfe (Allah Ondan razı olsun) şöyle demiştir:

Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)'le beraber bir sofrada bulunduğumuzda Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) başlamazdan önce elimizi yemeğe uzatmazdık. Günlerden bir gün Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem)'le beraber bir sofra başında bulunurken bir kızcağız geldi sanki itilircesine elini yemeğe uzattı. Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) onun elini tuttu. Sonra bir bedevi geldi o da arkasından itilirmiş gibi yemeğe elini uzatınca Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) onun da elini tuttu ve şöyle buyurdu:

"Besmele okunmaksızın başlanan bir yemeğe katılmayı şeytan pek arzu eder. Bu yemeğe katılmak için bu kızcağızı getirdi. Fakat ben elini tuttum. Bu bedevi vasıtasıyla yemeğe katılmak için bu bedeviyi getirdi onun da elini tuttum. Canımı elinde tutan Allah'a yemin ederim ki şeytanın eli bunların eliyle birlikte elimde idi."
Sonra Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)besmele çekip yemeğe başladı. (Müslim, Eşribe 102)
ŞEYTANIN KAÇTIĞI SOFRA
Sahabî Ümeyye ibni Mahşi (Allah Ondan razı olsun) şöyle demiştir:

Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)'in yanında birisi yemek yiyordu. Adam son lokmaya kadar besmele çekmedi. Son lokmayı ağzına götürürken "Bismillahi evvelehu ve ahirehu" –Baştan sona kadar Bismillah- dedi. Bunun üzerine Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)güldü ve şöyle buyurdu: "Şeytan onunla birlikte yemek yiyordu. Adam besmele çekince şeytan yediklerini kustu." (Ebu Davud, Et'ıme 15, Nese-i Adabül ekl 15)
YEMEĞİN BEREKETİ BÖYLE ARTAR
Aişe (Allah Ondan razı olsun)şöyle demiştir.

Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)ashabından altı kişiyle birlikte yemek yiyordu. Bu sırada bir bedevi geldi ve yemeği iki lokmada bitiriverdi. Bunun üzerine Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)şöyle buyurdu: "Şayet o bedevi besmele çekseydi yemek hepinize yeterdi." (Tirmizi  , Et'ıme 47)




Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post