17 Temmuz 2018 Salı

Adet Kanamasını Azaltıyor

Sancılarla mücadele için 7 bitkisel yöntem! Sofrabezi, dosya konusu olarak "Adet Sancılarını" ele alıyor. Bu yöntemleri kullanın, adet dönemindeki sancılarınızı en aza indirin! Hemen her kadının sorunu olan adet sancıları bitkisel çaylarla en aza indirin.
Adet Kanamasını Azaltıyor
 Prof. Dr. Erdem Yeşilada adet sancıları ve kanamalarını en aza indirmek için çözüm olacak 7 bitki çayını sizler için anlatıyor. Civanperçemi, Mayıs Papatyası ve Gül Tomurcuğu, rahimdeki spazmı çözüyor ve yatıştırıyor. Zerdeçal ve Söğüt kabuğu ise ağrıları hafifletiyor.  Adet döneminde ortaya çıkan gerginliği gül çiçeği tomurcuğu ve mayıs papatyası yatıştırıyor. Adet döneminde en iyi bitkisel östrojen etkisini de Kırmızı Yonca gösteriyor. Kanamanın daha az olmasında ise Çoban Çantası birebir… 

ADET DÖNEMİNE YAKINDAN BAKALIM
Adet dönemi iki bölüme ayrılıyor. "Primer Dismenore" ve "Sekonder Dismenore" Dismonere olarak bilinen durum kadınların neredeyse yüzde 50'sinde gözleniyor. Herhangi bir ilgili nedene bağlı olmadan görülen adet sorunlarına Primer Dismenore, pelvik yani çikolata kisti gibi sorunlara bağlı olarak oluşan adetlere ise Sekonder Dismenore adı veriliyor. Sekonder Dismenore ise Primer dismenore, genellikle adetin ilk 2-3 günü içerisinde görülebiliyor. Kusma, yorgunluk, sırt ağrısı, baş ağrısı, baş dönmesi ve diyare gibi semptomlarla kendini gösteriyor.


KASIK AĞRISI HİSEDİLİYOR
Adet döneminde; prostaglandin üretiminde artışa bağlı olarak ağrı sinirlerinin hassasiyetinin artması, rahimde iskemi ve geriliminin yükselmesi ve rahimde kasılmaların artması en fazla görülen durumlar. Bunun neticesinde rahimde kan akımı azalır ve kasıklarda ağrıya yol açar. Dolayısıyla tedavide prostaglandin sentezi baskılayıcılarının kullanılması öneriliyor. Adet ağrısı genellikle kasıkta ortaya çıkar ve ağrının ortaya çıktığı dönem itibariyle adet öncesi, adet sırasında ve adet sonrasında kasık ağrısı olarak ifade edilir.

ADET DÖNEMİNDE KULLANILACAK
GIDA VE BİTKİSEL ÇÖZÜMLER
 Sorunu tespit ettikten sonra, şimdi de hangi dönemde, hangi sorun için hangi gıda ve bitkisel çözümlerin kullanılabileceğinde…

SPAZM ÇÖZÜCÜ
Civanperçemi (Achillea millefolium), Mayıs Papatyası (Matricaria recutita) ve Gül Tomurcuğu (Rosa gallica) rahimdeki spazmı çözücü ve hafif yatıştırıcı özelliktedir.

ÖDEM VE AĞRI GİDERİCİ 
Zerdeçal (Curcuma longa) ve Söğüt Kabuğu (Salix sp.) gibi prostaglandin baskılayıcılar ödemi uzaklaştırmak ve ağrıyı hafifletmek amacıyla yararlı olabilmektedir.

YATIŞTIRICI ETKİ
Adet döneminde ortaya çıkan gerginliği azaltmaya yardımcı olmak üzere Gül Çiçeği Tomurcuğu (Rosa gallica) ve Mayıs Papatyası (Matricaria recutita) yararlı olmaktadır.

BİTKİSEL ÖSTROJEN
Kırmızı Yonca (Trifolium pratense) bitkisel östrojen (fitoöstrojen) etkisine sahiptir. 

KARACİĞER İŞLEVLERİNİN DESTEKLENMESİ
Karahindiba (Taraxacum officinale) ile karaciğer işlevleri desteklenerek östrojenin karaciğerde hızla parçalanması sağlanmaktadır.

KANAMA KONTROLÜ
Kanamanın azaltılmasını sağlamak amacıyla Çoban Çantası (Capsella bursa-pastoris) yararlı olur.


Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post