2 Mayıs 2016 Pazartesi

İftar Menüleri 4. Gün Menüsü

Sofrabezi yemek tarifleri sitesi, iftar menüleri kategorisinde bugün 4'üncü gün menüsünü sizlerle paylaşıyoruz. 
Ramazan Yemekleri 4. Gun Iftar Menusu
İftar Menüleri 4. Gün Menüsü
Sofrabezi yemek tarifleri sitesi, iftar menüleri kategorisinde bugün 4'üncü gün menüsünü sizlerle paylaşıyoruz. Bugünkü menüde Patates Çorbası, Ekşili Sulu Köfte, Labneli Meyveli Bisküvi Pastası, Kayısılı Pilav tariflerimiz var. Elbette yine Ramazan sayfamızda da sizin için hazırladığımız birbirinden güzel konular yer almaya devam ediyor.

RAMAZAN YEMEKLERİ 4. GÜN İFTAR MENÜSÜ


Günün Ayeti

KİM ALLAH'TAN KORKARSA 
"Ey iman edenler! Şayet Allahtan korkarsanız (yolunuzu Allah'ın kitabıyla bulmaya çalışırsanız), O size hakkı batıldan ayırmaya yarayan, bir ölçü yâni ahlâkî ve mânevi planda değerlendirme yeteneği verecek ve kötülüklerinizi silip örtecek, sizi bağışlayacaktır. Çünkü Allah bağış ve cömertliğinde sınırı olmayandır." (8 Enfâl 29)

Günün Hadisi
'DOĞRUCA CENNETE GİDİNİZ' 
Ebû Ümâme Sudayy ibn Aclân el Bâhilî (Allah Ondan razı olsun)'den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)'i veda hutbesinde şöyle buyururken işittiğini söylemiştir: "Ey insanlar Allah'tan korkunuz (ona karşı sorumluluk bilincinde olunuz, yolunuzu O'nun kitabıyla bulmaya çalışınız), beş vakit namaza devamlı ve duyarlı olunuz, ramazan orucunu tutunuz, mallarınızın zekatını veriniz, sizden olan müslüman yöneticilere itaat ediniz ki; doğruca cennete giresiniz." (tirmîzî, Cum'a 80)

Dara düşmemek için
Karşılaştığınız olaylarda karamsarlığa kapılıyor, başınıza gelen olaydan nasıl yapıp da kurutulacağınızı düşünüyorsunuz…
Hay aksi deyip, bu olaya nereden girdiğinizi kara kara düşünüyor, içine düştüğünüz durumda ne kadar çaresiz olduğunuza hükmediyorsunuz.
Allah diyor ki;
"Kim Allahtan korkarsa (yolunu Allah ve kitabıyla bulmaya çalışırsa), her işinde ona bir çıkış imkanı sağlar ve ummadığı, hesaplayamadığı bir yönde onu rızıklandırır." (65 Talâk 2-3)
Talak suresi 2 ve 3'üncü ayetlerde yüce Allah bu güzel müjdeyi bizimle paylaşıyor. Allah'tan korkan bir kişiye yüce Rabbimiz her defasında bir çıkış yolu gösterir. Hiç beklemediği yerlerden O'nu rızıklandırır. 


Allah'tan gerçek manada korkup, O'nun kitabıyla yolunu aydınlatanlar için bu müjde…
"Siz ey iman edenler! Allahtan ona yaraşır şekilde korkun (gerektiği şekilde yolunuzu Allah ve kitabıyla bulmaya çalışın) ve ancak Müslüman olarak can verin." (3 Âl-i İmrân 102)
Size yalnızca doğruluk iyilik, güzellik, sadakat ve imanı öğütleyen Allah'a bağlılık gösterip, O'nun azabından korkun!
"O halde elinizden geldiği kadar gücünüz yettiğince Allaha isyandan kaçının ve ondan korkun (yolunuzu Allah ve kitabıyla bulmaya çalışın). O'nu dinleyin ve itaat edin ve kendi iyiliğiniz için Allah rızasını kazanma yolunda karşılıksız harcamada bulunun. Kim nefsinin aç gözlülüğünden, hırsından ve cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erip umduğuna nail olanlardır." (64 Teğâbün 16)

"Ey iman edenler! Allahtan korkun (yolunuzu dâima, Allah'ın kitabıyla bulun )ve her zaman hakkı ve doğruyu konuşun." (33 Ahzâb 70)

Arama Kelimeleri:

Ramazan yemekleri, ramazan yemek tarifleri, ramazan yemekleri resimli, iftar tarifleri, iftar yemek tarifleri, iftar menüleri, ramazan menüleri, gün gün ramazan menüleri



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post