2 Mayıs 2016 Pazartesi

İftar Menüleri 8. Gün Menüsü

Sofrabezi yemek tarifleri sitesi iftar menüleri kategorisi altında 8. Gün iftar menüsü ile sizlerle birlikteyiz.
Ramazan Yemekleri 8. Gun iftar Menusu
Ramazan Yemekleri 8. Gün İftar Menüsü
Sofrabezi yemek tarifleri sitesi iftar menüleri kategorisi altında bugün 8. Gün iftar menüsünü hazırladık. Bugünkü menümüzde Havuçlu Yoğurt Çorbası, Tepsi Köftesi, Köz Biberli Fırın Patates (Yalancı Kumpir), Hurmalı Dondurma tarifi var. Afiyet olsun.

RAMAZAN YEMEKLERİ 8. GÜN İFTAR MENÜSÜ:


RAMAZAN SAYFASI

Hayırlı işlere koşmak ve iyilik yapmak

  • Ramazan ayın yardım ayı dedik. Kardeşlik paylaşım ayı dedik. Zekat ve sadakalarımız, fitre ve infaklarımız özellikle bu ayda dağıtılır. Zekat farzdır ve borçlar çıktıktan sonra malımızın 40'ta 1'i, ya da yüzde 2.5'ini ihtiyaç sahiplerine vermek Allah'ın emridir. Yani İslam'ın, Müslüman olmanın şartlarındandır. Zekat vermekle iyilik yapmış olmuyoruz, o bizim en temel görevimiz, sorumluluğumuzdur. 
  • Ancak infaklarımız, sadakalarımızın çokluğu Allah katında zorunluluğun ötesinde müminin Allah'a yakınlaştığını gösteren emarelerdendir. 
  • Sadakanın da en güzeli, musibet esnasında değil, zengilik sırasında, mal biriktirme hırsının en kuvvetli olduğu dönemde yapılandır. 
Allah Yüce Kur'an'da şöyle buyurur:
"Her toplumun yöneldiği bir yönü ve yöntemi vardır ki, ona doğru yönelir. Ey Muhammed ümmeti! Siz de hayırlara yönelip bu hususta birbirinizle yarışın. Nerede olursanız olun, Allah sizi kendi katında toplayacaktır. Çünkü Allah'ın her şeye gücü yeter." (2 Bakara 148)


GÜNÜN AYETİ
"Birbirinizle Yarışın"
"Rabbinizden bir bağışlanmaya ve genişliği göklerle yer kadar olan, yolunu Allah ve kitabıyla bulmaya çalışanlar için hazırlanmış cennete ulaşmakta birbirinizle yarışın." (3 Âl-i İmrân 133) 


Sadakanın en güzeli
Peygamberimize "Ey Allah'ın elçisi hangi sadakanın sevabı çok ve daha büyüktür" diye sorulduğunda şu cevabı verdi:
"Sağlık içerisinde, güçlü kuvvetli iken, cimriliğe rağbet edip fakirlikten endişe eder vaziyette iken, daha çok zengin olmayı hayal ederken verdiğin sadakanın sevabı daha büyüktür. Yoksa geciktirip can boğaza dayandıktan sonra falana şu kadar, filana bu kadar diyeceğin güne bırakma, zaten o gün o mal varislerden şunun veya bunun olmuştur."
(Buhârî, Zekât 11; Müslim, Zekat 92 Ravi: Ebû Hureyre)

"Zekat ve sadakayı elde bekletmeyin"
Ebû Sirvea veya (Servea) Ukbe ibn Hâris (Allah Ondan razı olsun) şöyle demiştir: Medine'de Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem)'in arkasında bir gün ikindi namazı kılmıştım. Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) selam verip namazı bitirdi ve hızlıca yerinden kalktı, safları yararak hanımlarından birinin odasına gitti. Cemaat Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)'in bu telaşından endişe ettiler, fakat Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) kısa zamanda döndü geldi. Kendisinin bu acele davranışından dolayı cemaatin meraklanmış olduğunu gördü ve şöyle buyurdu: "Evimizde birazcık altın ve gümüş parçacıkları vardı. Namazda onu hatırladım, Allah'ı düşünmek ve ibadetlerimden beni alıkoymasını istemedim ve hemen gidip dağıtılmasını emrettim." (Buhârî, Ezan 158)
Başka bir rivayette ise: "Sadaka malından evde bir parça altın ve gümüş bırakmıştım da bu gece onların evde kalmasını uygun görmedim." (Buhârî, Zekat 20)


Yedi şey gelmeden acele edin
"Yedi şey gelmezden önce iyi amellere koşup yarış ediniz: Herşeyi unutturan fakirlikten, azdırıp yoldan çıkaran zenginlikten, akıl ve bedenin dengesini bozan hastalıktan, saçma sapan konuşturan ihtiyarlıktan, ansızın geliveren ölümden, gelmesi beklenen şeylerin en şerlisi Deccal'ın çıkmasından, en dehşetli ve acı olan kıyametin gelmesinden başka bir şey mi bekliyorsunuz?" (Tirmîzî, Zühd 3 – Ravi: Ebû Hureyre)

GÜNÜN HADİSİ

Fitne ortaya çıktığında...
"Hayırlı ve iyi ameller hususunda acele ediniz. Zira yakın bir zamanda karanlık geceler gibi bir takım fitneler ortalığı kaplayacaktır. O zaman kişi mü'min olarak sabahlar, kâfir olarak geceler. Mü'min olarak gecelerse kâfir olarak sabaha çıkar, dinini basit dünyalığa satıverir."
(Müslim, İman 186; Tirmîzî, Fiten 30 Ravi: Ebû Hureyre) 


Arama Kelimeleri: 
Gün gün ramazan menüsü, iftar yemekleri, ramazan yemekleri, iftar menüsü, günün iftar menüsü, bugün ne pişirsem, ramazan tarifleri, ramazan yemekleri resimli



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post