2 Mayıs 2016 Pazartesi

İftar Menüleri 1. Gün Menüsü

Ramazan yemekleri, iftar yemekleri, kolay ramazan yemekleri, gün gün iftar menüleri, ramazan yemek tarifleri, iftar yemek tarifleri: Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası, Kıymalı Patates Yemeği, Patlıcanlı Makarna, Erik Kompostosu
Ramazan Yemekleri 1. Gun Iftar Menusu
Ramazan Yemekleri 1. Gun Iftar Menusu
Sofrabezi yemek tarifleri sitesi Ramazan Yemekleri kategorisi altında Ramazan yemekleri 1. Gün iftar menüsü ile sizlerle birlikteyiz. Bugünkü ramazan yemekleri menüsünde Havuçlu Kırmızı Mercimek Çorbası, Davet Pilavı, Kızılcık Hoşafı, Su Muhallebisi var. Bugün sizlerle paylaştığımız menü yine oldukça sevilen tariflerimiz içinden seçildi. Kırmızı mercimek çorbası ve davet pilavı Ramazan sofralarının en fazla tercih edilen iki tarifi diyebiliriz. Bugün yine menümüze hoşaf koymaya devam etti. Kuru üzüm hoşafı, padişah hoşafı, erik kompostosu derken bugün de soframıza kızılcık hoşafı koyduk. Son olarak da bu sıcak yaz günlerinde, şerbetli ağır tatlılar yerine su muhallebisiyle soframızdaki menüyü tamamlayalım istedik. Umarız beğenirsiniz Afiyet olsun. 

RAMAZAN YEMEKLERİ 1. GÜN İFTAR MENÜSÜ


Tevbe ve Allah'tan Affedilmeyi İstemek

İslam alimler derler ki: Yapılan her günah için tevbe etmek vaciptir. Şayet işlenilen günah kullar arasında olmayıp insanoğlu ile Rabbi arasında ise tevbenin kabul olması için üç şart gereklidir.
1-Yapacağı veya içinde bulunduğu günahı hemen terketmek.
2-İşlediği günahtan dolayı pişmanlık duymak.
3-Bir daha günah işlememeye kesin karar vermek.
Şayet bu üç şartlardan biri yerine getirilmezse tevbesi kabul olmaz.


Eğer yapılan günah insanoğluna karşı işlenilmişse tevbenin kabul olması için dört şart gereklidir. Bunlardan ilk üç şart yukarıda zikrettiğimiz şartlardır, dördüncü şart ise; suç işlediği kişi veya kişilere karşı kendisini affetirmesi, yani birisinin malını zorla veya çalıntı yoluyla almışsa, aldığı malı sahibine geri vermesi veya kendisini aldığı mala karşılık sahibinden kendini affetirmesi gerekir. Buna benzer olarak başkasına iftira atma, hakkında konuşma, vurma, v.b. haksızlık olayları örnek verilebilir. Kişi tüm günahlarından tevbe etmesi gerekir. Şayet işlediği bazı günahlardan tevbe ederse tevbesi sahihtir, fakat diğer günahlarının tevbesi özerinde kalır. Kuranı kerim, Sünnet ve ümmetin icmaından gelen delillerle günahlardan tevbe etmenin vacip olduğuna işaret etmektedir.

"Rabbinizden (günahlarınız için) bağışlanma dileyin ve sonra tevbe ve pişmanlık tavrı içinde O'na yönelin." (11 Hûd 3)

"Ey iman edenler! Tam bir pişmanlık ve gönül huzuru içinde gösterişten uzak ölçüde Allah'a tevbe edin." (66 Tahrim 8)

Ebû Hureyre (Allah Ondan razı olsun) Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)'i şöyle buyururken işittiğini söylemiştir: "Allah'a yemin ederim ki; ben günde yetmiş defadan fazla Allah'tan beni bağışlamasını diler ve tevbe ederim." (Buhârî, Deavât 3)

Eğâr ibn Yesâr el Müzenî (Allah Ondan razı olsun)'den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuşlardır: "Ey insanlar Allah'a tevbe edin O'ndan affedilmenizi isteyiniz, çünkü ben Ona günde yüz defa tevbe ederim". (Müslim, Zikir 42) 

Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)'in hizmetçisi olan Ebû Hamza Enes ibn Mâlik el Ensârî (Allah Ondan razı olsun)'den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdular: "Kulunun tevbe etmesinden dolayı Allah'ın duyduğu memnuniyet sizden birinin ıssız çölde kaybettiği devesini bulduğu zamanki sevincinden daha çoktur." (Buhârî, Deavât 4; Müslim tevbe 1)
BİR AYET
TEVBE KURTULUŞ KAPISIDIR
"Hepiniz topluca, (günahkarca davranışlardan dönüp) Allah'a tevbe ediniz (yönelin) ki, kurtuluşa (dünya ve ahiret mutluluğunu) eresiniz." (24 Nûr 31)

BİR HADİS
TEVBENİN ALLAH KATINDAKİ DEĞERİ
Müslim'in başka bir rivayeti de şöyledir: "Herhangi birinizin tevbesinden dolayı Allah'ın duyduğu hoşnutluk ıssız çölde giderken üzerindeki yiyecek ve içeceği ile birlikte devesini kaybetmiş ve tüm ümitlerini de yitirmiş halde bir ağacın gölgesine uzanıp yatan, derken devesinin yanına dikiliverdiğini gören ve yularına yapışarak aşırı sevincinden dolayı (ne söylediğini bilmeyerek Allah'ım sen benim Rabbim ben de senin kulunum diyeceği yerde,) sen benim kulumsun ben de senin Rabbinim diyen kimsenin sevincinden çok daha fazladır." (Müslim, tevbe 7)

(Kaynak: Riyasüz Salihin)



Önceki tarif Next Post
Sonraki tarif Previous Post